כיכר בשר אפויה

בשר טחון הוא חומר גלם נהדר בעיניי. מדוע? בראש ובראשונה כי הוא וורסטילי. הפעם נכין ממנו מה שהאמריקאים מכנים meat loaf, רק יותר טעים אם יורשה לי. כלומר, במקום לטגן את הבשר במחבת או להכין ממנו קציצות, נכין ממנו כיכר נהדרת. הקפידו להשתמש בבשר טחון שמן יחסית ואתם מסודרים.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

מצרכים

1 ק"ג בשר טחון

2 פרוסות לחם לבן ללא הקרום

3 שיני שום קצוצות

בצל אחד קצוץ דק

שקית פטריות פורצי'ני יבשות

כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, טימין, מרווה ואורגנו טרי)

2 ביצים

1/2 כוס פיסטוקים קלופים

מלח, פלפל שחור טחון טרי

כוס פירורי לחם

2-3 כפות שמן זית לערבוב עם פירורי הלחם

 

חצי קילו תפוחי אדמה קטנים

שמן זית לתיבול

מלח, פלפל

חופן עשבי תיבול שאתם אוהבים (רוזמרין, טימין, מרווה למשל)

 

איך מכינים

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים את פירורי הלחם עם שמן הזית ומניחים בצד.
  3. משרים את פרוסות הלחם במים וסוחטים. מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד פירורי הלחם.
  4. מגלגלים את תערובת הבשר לכיכר בעובי של כ-15 ס"מ ומניחים אותה בתבנית חסינת חום. מפזרים על כיכר הבשר סביב סביב את פירורי הלחם המשומנים כך שהיא תהיה מצופה בהם היטב.
  5. מצפים היטב את תפוחי האדמה בשמן זית, עשבי תיבול, מלח ופלפל.
  6. מניחים את תפוחי האדמה המתובלים סביב כיכר הבשר בתבנית.
  7. מכניסים לתנור החם ואופים כ-45 דקות.

 

ואם במתכונים חגיגיים של בשר טחון עסקינן, נסו גם את זה:

עוגת פתיתים מפוארת עם בשר טחון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close