עוגה בחושה, טעימה, יפהפה ומרשימה עם טעם תפוזי עז. הקפידו להפוך את העוגה בעשר הדקות לאחר יציאתה מהתנור, כדי שהתפוזים ישתחררו היטב ולא ידבקו אל התבנית.
מצרכים
3 תפוזים שטופים היטב
4 ביצים
2\1 1 כוסות סוכר
1 שמנת חמוצה
250 גרם חמאה רכה
350 גרם קמח תופח
לסירופ סוכר:
2 כוסות מים
1 כוס סוכר
איך מכינים
- מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
- משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ בחמאה. מפזרים בתבנית סוכר ומנערים אותה, כך שהסוכר יצפה את תחתיתה ודפנותיה. מנערים החוצה סוכר עודף.
- שמים בסיר את המים והסוכר ומבשלים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס לגמרי. מביאים לרתיחה ומבשלים כעשר דקות, עד שמתקבל סירופ סמיך.
- פורסים שניים מהתפוזים לרוחבם, לפרוסות דקות בעובי של כ-3 מ"מ. מוסיפים לסירופ החם ומבשלים בעדינות כ-15 דקות, עד שפרוסות התפוז מזוגגות, רכות ומבריקות. מוציאים עם כף מחוררת ומניחים בזהירות על מגש.
- חוצים את התפוז השלישי, נפטרים מהחרצנים ומרסקים במעבד מזון, עם הקליפה. לרסק חלק.
- מקציפים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר כ-5 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מערבלים פנימה את החמאה, לאחר מכן את השמנת והתפוז המרוסק ולבסוף את הקמח.
- מסדרים על תחתית התבנית המוכנה את פרוסות התפוז המסוכרות כשהן חופפות, כמו רעפים.
- יוצקים את התערובת על התפוזים ואופים כ-50 דקות, עד שהתערובת יציבה לגמרי.
- הופכים את העוגה על צלחת הגשה בעודה חמימה מעט, בעשר דקות אחרי יציאתה מהתנור, כדי שהתפוזים ישתחררו מתחתית התבנית בקלות.