עוגת תפוזים הפוכה

עוגה בחושה, טעימה, יפהפה ומרשימה עם טעם תפוזי עז. הקפידו להפוך את העוגה בעשר הדקות לאחר יציאתה מהתנור, כדי שהתפוזים ישתחררו היטב ולא ידבקו אל התבנית.

מצרכים

3 תפוזים שטופים היטב

4 ביצים

2\1 1 כוסות סוכר

1 שמנת חמוצה

250 גרם חמאה רכה

350 גרם קמח תופח

 

לסירופ סוכר:

2 כוסות מים

1 כוס סוכר

 

איך מכינים

  1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  2. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ בחמאה. מפזרים בתבנית סוכר ומנערים אותה, כך שהסוכר יצפה את תחתיתה ודפנותיה. מנערים החוצה סוכר עודף.
  3. שמים בסיר את המים והסוכר ומבשלים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס לגמרי. מביאים לרתיחה ומבשלים כעשר דקות, עד שמתקבל סירופ סמיך.
  4. פורסים שניים מהתפוזים לרוחבם, לפרוסות דקות בעובי של כ-3 מ"מ. מוסיפים לסירופ החם ומבשלים בעדינות כ-15 דקות, עד שפרוסות התפוז מזוגגות, רכות ומבריקות. מוציאים עם כף מחוררת ומניחים בזהירות על מגש.
  5. חוצים את התפוז השלישי, נפטרים מהחרצנים ומרסקים במעבד מזון, עם הקליפה. לרסק חלק.
  6. מקציפים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר כ-5 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מערבלים פנימה את החמאה, לאחר מכן את השמנת והתפוז המרוסק ולבסוף את הקמח.
  7. מסדרים על תחתית התבנית המוכנה את פרוסות התפוז המסוכרות כשהן חופפות, כמו רעפים.
  8. יוצקים את התערובת על התפוזים ואופים כ-50 דקות, עד שהתערובת יציבה לגמרי.
  9. הופכים את העוגה על צלחת הגשה בעודה חמימה מעט, בעשר דקות אחרי יציאתה מהתנור, כדי שהתפוזים ישתחררו מתחתית התבנית בקלות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close