לביבות תפוחי אדמה עם גבינה

אין מילים בפי, וזה נדיר, להסביר כמה הלביבות האלה טעימות. כל הקלישאות השיווקיות נכונות: ״אי אפשר להפסיק לאכול אותן״, ״מתחסלות בשניות״ והרשימה עוד ארוכה. והאמת? ברור שהן טעימות. מספיק להסתכל על רשימת המצרכים בשביל להבין. אז הפעם מתכון מקטגוריית המושחתים, כי למה לא בעצם?

סורו לעמוד האינסטגרם שלי, שם תוכלו למצוא סרטון שמדגים איך הכנתי את הלביבות שלי.

מצרכים

קילו תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות גדולות ומבושלים ומעוכים לפירה

60 גרם חמאה

3 כפות קמח

3 כפות קמח תפוחי אדמה

4 שיני שום קצוצות

בצל גדול קצוץ

מלח, פלפל גרוס

2 ביצים

חצי כוס פטרוזילה

כף טימין

כף רוזמרין קצוץ

כוס גבינה מגורדת (אמנטל, צ'דר, מנצגו או אחרת)

לביבות תפוחי אדמה עם גבינה
לביבות תפוחי אדמה עם גבינה
צילום: רחל אהרוני

 

איך מכינים

  1. מטגנים בחמאה את השום והבצל עד שהם זהובים אך מעט.
  2. מערבבים בקערה את כל שאר החומרים לתערובת אחידה.
  3. צרים מהתערובת קציצות בעזרת ידיים רטובות.
  4. מטגנים בחמאה או בשמן זית כשלוש-ארבע דקות מכל צד.
  5. אפשר ואף כדאי להגיש עם שמנת חמוצה או יוגורט. זה טעים בטירוף.

ואם בלביבות-ירק עסקינן, נסו גם את אלה:

קציצות ירק מכל מיני סוגים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close