גרבדלקס: סלמון כבוש בנוסח נורדי

דמיינו פרוסה עבה של לחם, איזה שאתם אוהבים, מרוחה בשכבה נדיבה של חמאה ועליה פרוסות דקות של סלמון כבוש מצופה בשמיר. עכשיו אפשר להפסיק לדמיין, להתחיל לכבוש, וממש בקרוב גם לאכול.

מצרכים

בצל סגול גדול חתוך לרבעים

4\3 כוס מלח גס

שליש כוס סוכר

3 כוסות שמיר קצוץ דק

1 כפית פלפל  גרוס

פילה סלמון במשקל כ 1 ק"ג, ללא העור

 

איך מכינים

  1. מרסקים היטב את הבצלים במכל מעבד המזון ומרסקים אותם במשך כמה דקות לרסק חלק. מעבירים את הרסק דרך מסננת ושומרים רק את מיץ הבצל. מערבבים את מיץ הבצל עם המלח, הסוכר, 2 כוסות שמיר (מתוך שלוש) והפלפל הגרוס.
  2. מרפדים תבנית רחבה בכמה שכבות של ניילון נצמד, ומניחים לניילון לגלוש אל מעבר לשולי התבנית. מניחים עליו את הדג ויוצקים פנימה את תערובת הכבישה. מכסים את הדג בתחמיץ ובניילון הנצמד ומהדקים היטב.
  3. מניחים על הדג מגש ועליו משקולת ומאחסנים את התבנית במקרר למשך יממה.
  4. פותחים את הניילון, מנגבים את הדג מתערובת הכבישה ומייבשים אותו במגבת מטבח. מפזרים על שני צדי הדג את כוס השמיר הנותרת ושומרים במקרר עד שבוע.
  5. להגשה פורסים דק ומגישים עם לחם וחמאה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close