קונכיות פסטה ממולאות גבינות וארטישוק

היום נכין מנה שאני אוהב מאוד: קונכיות פסטה ממולאות, טעימות-טעימות. הרעיון הבסיסי הוא קונכיות ממולאות באחד המילויים שיובאו בהמשך, מסודרות יפה בתבנית חסינת חום ועליהן רוטב עשיר כלשהו וגבינת פרמזן לסיום. ההנאה מובטחת.

הקפידו לקנות את הקונכיות הגדולות, כדי שתוכלו למלא אותן בכמות נאה של מילוי.

קדימה, בואו נתחיל.

 

קונכיות פסטה ממולאות גבינות וארטישוק (בצילום)

מצרכים

חצי חבילת פסטה קונכיות

 

למילוי

1 צנצנת ארטישוקים קטנים בשמן זית

1 גביע גבינת ריקוטה פרסקה

חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת

מעט מלח ופלפל שחור גרוס

 

לרוטב

קופסת עגבניות מרוסקות

3 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

רבע כוס מים

מלח, פלפל גרוס

 

עוד צריך

חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת

חופן עלי בזיליקום טריים

 

איך מכינים

  1. מבשלים את קונכיות הפסטה בהרבה מי מלח עד שהם עשויים רק כמעט ועדיין טיפה קשים. מסננים, שוטפים במי ברז ומערבבים עם מעט שמן זית.
  2. מערבבים את כל חומרי הרוטב לתערובת אחידה.
  3. מכינים את המילוי: מסננים את הארטישוקים, קוצצים אותם דק ושמים בקערה עם 3 כפות מהשמן של הארטישוקים. מוסיפים אליהם את הריקוטה והפרמזן, מעט מלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. יוצקים מעט מהרוטב לתחתית תבנית חסינת חום.
  5. ממלאים את הקונכיות ומניחים בתבנית עם הרוטב, צמודות אלה לאלה עד שכל התבנית מלאה לגמרי.
  6. יוצקים את הרוטב עם מצקת קטנה על הקונכיות סביב סביב. מפזרים מעל את גבינת הפרמזן, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לכחצי שעה. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כעשר דקות.
  7. מפזרים מעל עלי בזיליקום טריים ומגישים עם סלט ירוק טרי ורענן.
קונכיות פסטה ממולאות גבינות וארטישוק
קונכיות פסטה ממולאות גבינות וארטישוק
צילום: שי נייבורג

 

קונכיות פסטה ממולאות בדלעת וגבינות עם חמאת מרווה

מצרכים

חצי חבילת פסטה קונכיות גדולות

 

למילוי

250 גרם דלעת קלופה

2 כפות שמן זית

2 כפיות סירופ מייפל או דבש

כף חומץ בלסמי

2 עלי מרווה

מלח, פלפל גרוס

גביע גבינת ריקוטה פרסקה

חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת

 

לרוטב

100 גרם חמאה

6 עלי מרווה

חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת

 

איך מכינים

  1. מבשלים את קונכיות הפסטה בהרבה מי מלח עד שהן עשויות רק כמעט ועדיין טיפה קשות. מסננים ושוטפים במי ברז. מערבבים עם מעט שמן זית.
  2. חותכים את הדלעת לקוביות של כ-2 ס"מ. מערבבים אותן עם שמן הזית, המייפל, חומץ הבלסמי, המלח והפלפל. שמים בתבנית וצולים בתנור בחום של 200 מעלות כחצי שעה עד שהן שחומות.
  3. מרסקים את הדלעת למחית עם מזלג ומערבבים עם הריקוטה והפרמזן.
  4. ממלאים את הקונכיות בתערובת.
  5. שמים את החמאה במחבת קטנה יחד עם עלי המרווה ומחממים עד שהיא נמסה לגמרי.
  6. יוצקים מעט מהחמאה לתחתית תבנית חסינת חום. מסדרים את הקונכיות בתבנית צפופות אלה ליד אלה עד שהתבנית מלאה לגמרי.
  7. יוצקים מעל סביב סביב את החמאה המומסת. מפזרים מעל גבינת פרמזן ,מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לכחצי שעה. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כעשר דקות.

 

 

פסטה קונכיות במילוי בשר

מצרכים

חצי חבילת פסטה קונכיות גדולות

 

למילוי

3 כפות שמן זית

2 כפות בצל קצוץ דק

שן שום קצוצה דק

300 גרם בשר טחון

חצי קופסה עגבניות מרוסקות

כפית רכז עגבניות

מלח, פלפל גרוס

 

לרוטב

קופסה וחצי עגבניות מרוסקות

3 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מבשלים את קונכיות הפסטה בהרבה מי מלח עד שהן עשויות רק כמעט ועדיין טיפה קשות. מסננים ושוטפים במי ברז. מערבבים עם מעט שמן זית.
  2. מכינים את המילוי: שמים 2 כפות שמן במחבת קטנה. כשהוא חם מטגנים בו את הבצל והשום כדקה. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד להשחמה, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רכז העגבניות ומעט מים. מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כעשרים דקות. מקררים מעט.
  3. מערבבים את כל חומרי הרוטב לתערובת אחידה.
  4. יוצקים מעט מהרוטב לתחתית התבנית.
  5. ממלאים את הקונכיות בתערובת הבשר. מניחים אותן בתבנית צפופות אלה לאלה עד שהתבנית מלאה לגמרי.
  6. יוצקים את הרוטב עם מצקת קטנה על הקונכיות סביב סביב, מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה. מסירים את הנייר ואופים עוד כעשר דקות.
  7. חופן עלי בזיליקום יתקבל בברכה.

פסטה קונכיות עם חציל קלוי, זיתים ואנשובי (פצצת טעם)

מצרכים

חצי חבילת פסטה קונכיות גדולות

 

למילוי

1 חציל גדול טרי ומוצק

4 כפות שמן זית

שן שום קצוצה

חצי כוס בזיליקום קצוץ

250 גרם גבינת פטה מפוררת

מלח, פלפל שחור גרוס

 

לרוטב

חצי כוס שמן זית

2 שיני שום קצוצות

כף פלפל ירוק חריף

3 עלי מרווה

3 פילה אנשובי

12 זיתי קלמטה מגולענים קצוצים דק

קליפה מגורדת מלימון אחד

רבע כוס מיץ לימון

 

איך מכינים

  1. מבשלים את קונכיות הפסטה בהרבה מי מלח עד שהן עשויות רק כמעט ועדיין טיפה קשות. מסננים ושוטפים במי ברז. מערבבים עם מעט שמן זית.
  2. קולים את החציל על להבת הכיריים עד שקליפתו משחירה והוא רך דיו. מקררים מעט, קולפים וסוחטים בעדינות להוצאת נוזלים וקוצצים. שמים בקערה ומערבבים עם שמן זית, מלח ופלפל, בזיליקום וגבינת פטה מפוררת.
  3. ממלאים את הקונכיות בתערובת.
  4. מכינים את הרוטב: שמים חצי כוס שמן זית במחבת יחד עם המרווה, השום, הפלפל הירוק והאנשובי. מחממים לרתיחה עדינה, מוסיפים את הזיתים, מערבבים פעמיים שלוש מוסיפים את מיץ וקליפת הלימון ומערבבים דקה.
  5. יוצקים מעט מהרוטב לתחתית תבנית חסינת חום. מסדרים את הקונכיות הממולאות אלה ליד אלה בצפיפות עד שהתבנית מלאה.
  6. יוצקים את הרוטב עם מצקת קטנה על הקונכיות סביב סביב, מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ונסו גם את הרביולי המושלם הזה:

רביולי ארטישוק וגבינות ברוטב חמאה ומרווה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close