פסטה "שערות מלאכים" לימונית

מתכון פסטה נוסף לפנינו, במיוחד לכבוד יום הפסטה הבינלאומי (ולמה בעצם לא כל יום הוא יום הפסטה?).

הפעם מדובר ב"שערות המלאכים" האהובות עליי משכבר. אלה אטריות דקיקות במיוחד, ספוגות בטעמי לימון, חמאה, שום וגבינה. הן עדינות, קלות ומלאות טעם לימוני משובח. המלאכה קלילה והתוצאה מענגת.

 

מצרכים

500 גרם אטריות ביצים דקיקות (מכאן שמן: שער מלאכים)

75 גרם חמאה

2 שיני שום כתושות

6 כפות שמנת מתוקה

1 כף קליפת לימון, רצוי ירוק, מגוררת

4\1 כוס מיץ לימון סחוט טרי

מלח, פלפל שחור טחון טרי

2\1 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק

2\1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

 

איך מכינים

  1. מחממים במחבת את החמאה והשום. כשהחמאה רותחת מוסיפים אליה את השמנת, המלח, הפלפל וקליפת הלימון. מערבבים ומביאים לרתיחה.
  2. מבשלים את האטריות בסיר ובו הרבה מים רותחים כדקה או קצת יותר, עד שהן עשויות דיין. מסננים היטב ומוסיפים אותן מיד למחבת ומערבבים היטב.
  3. זולפים על האטריות שבמחבת את מיץ הלימון ומערבבים היטב.
  4. מכבים את האש, מוסיפים פנימה את הפרמזן והפטרוזיליה, מערבבים ומגישים.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ונסו גם את הפסטה המשגעת הזו:

קונכיות פסטה ממולאות גבינות וארטישוק

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close