לחמניות ממולאות זיתים

לחמניות שמרים ממולאות – רע זה לא יכול להיות. והפעם, הן ממולאות בתערובת של זיתים, פלפל חריף ומעט עשבי תיבול. תענוג גדול לאכול אותן ככה כמו שהן, בעיקר אם הן עוד מעט חמימות מהאפייה, או להגיש אותן לצד כל ממרח שעולה על הדעת. אז אם יש פה בקהל מי שעדיין מפחד מבצק שמרים, הגיע הזמן להפסיק לפחד.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

מצרכים

לבצק

חצי ק"ג קמח

1 כף "שמרית" (יבשים או טריים. 10 גרם)

1 כף סוכר (12 גרם)

רבע כוס שמן זית (50 גרם)

כוס מים

מלח

2 כפות עלי רוזמרין קצוצים

לחמניות ממולאות זיתים
לחמניות ממולאות זיתים
צילום: נלי שפר

 

למילוי

4 כפות שמן זית

1 בצל אדום קצוץ

3 שיני שום קצוצות

1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים קצוץ

6 עלי מרווה

150 גרם זיתים ירוקים מגולענים קצוצים גס מאד

2 כפות מיץ לימון

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

 

איך מכינים

  1. מערבבים ולשים את חומרי הבצק כמה דקות (במיקסר או בידיים) לבצק חלק, גמיש ומבריק. מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח כשעתיים.
  2. מכינים את המילוי: שמים את השמן, המרווה והשום במחבת רחבה. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל והפלפל החריף לטיגון של שתי דקות. מוסיפים את הזיתים, מטגנים דקה, מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים יחד כשתי דקות נוספות. מעבירים לקערה ומערבבים פנימה את הפטרוזיליה הקצוצה. מקררים.
  3. קורצים מהבצק התפוח כדורים בגודל של כ-4 ס"מ. מרדדים את כדורי הבצק  לעיגולים. שמים במרכז כל עיגול כף מתערובת הזיתים.
לחמניות ממולאות זיתים
לחמניות ממולאות זיתים
צילום: נלי שפר
  1. אוספים את שולי הבצק סביב המילוי, צובטים ומהדקים לכדור. מניחים את כל הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומניחים לזה לתפוח חצי שעה.
  2. מורחים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה, עד שהלחמניות תפוחות ושחומות.

ואם בלחמניות שמרים עסקינן, נסו גם את אלה המתוקות:

לחמניות שוקולד, או: הלחמניות המוצלחות שלי

הצטרפו לשיחה

  1. תודה רבה על המתכון! אם רוצים לשלב קמח מלא, יש שינוי בכמות הנוזלים?

    1. אהרוני Author says:

      היי גיא, האמת שמעולם לא ניסיתי. אני לא חושבת שצריך לשנות את כמות הנוזלים אבל לא יודע בוודאות

      1. הרגע הכנתי עם קמח קוסמין ויצא מושלם ????

  2. נראה מתכון מעולה. רק שאלה אחת: יותר קל לי לעשות חלוקה ללחמניות לפי משקל. כמה בערך לחמניות יוצאות/משקל של כל לחמניה?

    1. אהרוני Author says:

      יוצאות בערך 12 לחמניות, לגבי המשקל אני לא בטוח כי אני לא שוקל

      1. הרגע הכנתי עם קמח קוסמין ויצא מעולה ממש.

        1. אהרוני Author says:

          נהדר! שמח לשמוע שיצא טוב גם עם קמח כוסמין

  3. היי אהרוני
    האם לדעתך יהיה טעים גם בלי מילוי?

    1. אהרוני Author says:

      היי איילת,
      בטח שזה יהיה טעים. זה יהיה לחמניות שמרים פשוטות ונהדרות.

  4. היי, כמה לחמניות יוצאות בערך?

    1. אהרוני Author says:

      בערך 12, תלוי כמובן בגודל העיגולים שאת קורצת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close