לחמניות שוקולד, או: הלחמניות המוצלחות שלי

ראיתין לראשונה ב"לחמים" האגדית של אורי שפט, וזו לא הייתה אהבה ממבט ראשון. "שיחליטו מה הן רוצות להיות", אמרתי לעצמי, "לחמניה או עוגה", ומבלי משים ביקשתי מהמוכרת שתארוז לי שקית.

שתי דקות אחר כך, מחוץ למאפייה, כבר נגסתי בלחמניה חמימה שיצאה זה עתה מהתנור, והתמוגגתי. לפתע היה לי ברור שיציר הכלאיים הזה הוא פשוט נפלא, בדיוק בגלל היותו כזה: לא עוגה ולא בדיוק לחמניה.

מתיקותן מתונה למדי, כמו שאני אוהב, ועובדה זו מתאזנת כה יפה עם המרירות הקלה של הקקאו והשוקולד. וזה עוד לפני שהזכרנו את צורתן המצודדת: עגלגלות, שמנמנות, שזופות ומבריקות קלות.

בקיצור – תוך זמן קצר נהיה רומן גדול. ביני לבינן, אני מתכוון. אפשר אפילו לומר שזה רומן שהתפתח לאהבה של ממש.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

לחמניות שוקולד

מצרכים

500 גרם קמח לבן מנופה

כוס חלב חמים מעט

25 גרם שמרים או "שמרית"

חצי כפית מלח

שליש כוס סוכר חום

60 גרם חמאה רכה

כפית תמצית וניל אמיתית

2 כפות אבקת קקאו משובח

75 גרם שוקולד מריר ומשובח, קצוץ

 

איך מכינים

  1. שמים בקערת המיקסר את כל החומרים למעט הקקאו והשוקולד הקצוץ.
  2. לשים את התערובת עם קרס הלישה במהירות נמוכה. לשים כעשר דקות, עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. אם אתם רואים בזמן הלישה שהבצק יבש מידי, הוסיפו עוד 3-4 כפות חלב. הבצק צריך להיות חלק וגמיש, אך לא דביק.
  3. ברגע האחרון מוסיפים את הקקאו והשוקולד. שימו לב: מרגע שהוספתם את הקקאו המשיכו לערבל את הבצק ככה שהקקאו לא יתערבב באופן אחיד ויצבע את הבצק בצבע אחיד. אלא, ערבבו עד למידה שהבצק מקבל מעין דוגמת "שיש" שבה הבצק הלבן שזור בקטעים חומים מהקקאו פתיתי השוקולד.
  4. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח שעתיים.
  5. לשים שוב את הבצק כדקה. צובטים ממנו עיגולים בקוטר של כ-4 ס"מ ומגלגלים אותם יפה לכדורים חלקים. מניחים אותם על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה במרחק של כמה ס"מ אלה מאלה. מכסים אותם במגבת לחה ומניחים להם לתפוח עוד כחצי שעה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-15-20 דקות, עד שהלחמניות שחומות ומפיצות ריח שקשה לעמוד בפניו.

 

איך אוכלים אותן

  1. הן נהדרות ככה, כמו שהן.
  2. הן נהדרות עם חמאה.
  3. הן נהדרות עם חמאה וריבת תפוזים (למות כמה שזה טעים !)
  4. אפשר להוסיף לבצק גם כף או שתיים של קליפת תפוז מגורדת או שתי כפות קליפות תפוז מסוכרות וקצוצות דק (במיוחד לאלה שאוהבים את הקומבינציה הנהדרת של שוקולד-תפוז).

ואם בשמרים עסקינן, נסו גם את חלת-השקדים הנהדרת הזו:

חלה מתוקה עם צימוקים וקרם שקדים

הצטרפו לשיחה

  1. היי. נראות מעולה. האם ניתן להמיר את החמאה בשמן?
    מבקשת מתכון שהוא פרווה. תודה

    1. אהרוני Author says:

      היי נאוה,
      את יכולה להחליף בשליש כוס שמן

  2. יאללה אני על זה! לא ביצה ולא כלום? לפני האפיה?

    1. אהרוני Author says:

      היי לירון
      אני לא מורח בביצה לפני האפייה, אבל בהחלט אפשר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close