טארט ים תיכוני עם בצל, עגבניות, זיתים ופטה

התכנסנו היום לשם מאפה ים-תיכוני שכזה. מסורתית, מדובר במאפים שטוחים, בחלקם עם טופינג כזה או אחר (ע"ע לחמאעג'ון, למשל). המאפה הנאה שלנו הוא גרסה אחרת לאחיו השטוחים, גם הוא עם סממנים מובהקים של הים התיכון: עגבניות, זיתים וגבינת פטה. לכבוד השרב המשונה הזה שפקד אותנו, אציין גם שזה מאפה קל, קיצי ורענן. וטעים מאוד-מאוד.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

מצרכים

500 גרם בצק עלים (כרגיל, אני ממליץ על זה של מאפיית "לחמים", אבל כל בצק מהסופר יעשה גם הוא עבודה מצוינת)

3 שיני שום פרוסות

4 בצלים גדולים פרוסים דק

פלפל ירוק חריף מנוקה מחרצנים, קצוץ דק

5 כפות שמן זית

כ-8 עלי זעתר טריים או יבשים

600 גרם עגבניות תמר קטנות, חצויות

1/2 כוס זיתים שחורים, מגולענים, חצויים

מלח גס, פלפל שחור טחון טרי

100 גרם גבינת פטה מפוררת

 

איך מכינים

  1. מרדדים את הבצק למלבן גדול. חותכים למלבן מדויק בגודל של כ-30 על 40 ס"מ. חותכים סביב המלבן ומסירים שוליים של כשני סמ' מהבצק.  מורחים את שולי מלבן הבצק בביצה טרופה ומדביקים את סרטי הבצק מסביב למלבן ליצירת "גדר" בצק (כמו בתמונה). מהדקים היטב את הפינות.
  2. שמים את שמן הזית במחבת רחבה. כשהוא חם מטגנים בו שום, פלפל, זעתר ובצל, כחמש דקות. מעבירים את תערובת הבצל למסננת ומקררים כמה דקות.
  3. שמים את תערובת הבצל המקוררת על הבצק בגבולות ה"גדר" בשכבה אחידה. מסדרים מעל את חצאי העגבניות בשורות חופפות, כמו רעפים. מסדרים עליהן את הזיתים ועלי הזעתר. זולפים שמן זית ומפזרים מלח ופלפל.
  4. אופים בחום של 200 מעלות כעשרים וחמש דקות, עד שהבצק שחום וה"גדר" תפוחה ויפה. מוציאים מהתנור, מפזרים על הכל את פירורי הגבינה ומגישים.

ואם במאפים שטוחים וים תיכוניים עסקינן, נסו גם את זה:

לחמאעג'ון מענג במיוחד

הצטרפו לשיחה

  1. איזבל says:

    מעולה!!! טעים וקל להכיו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close