לחמאעג'ון מענג במיוחד

לחמים שטוחים למיניהם הם דבר נהדר. ראשית, אין צורך במכשירי בישול או אפיה להכנתם. שנית, הם מגוונים ביותר ואכן, מטבחי אגן הים התיכון מלאים בהם. הקטגוריה הזו מחולקת  לשניים: לחמים שטוחים שתפקידם ללוות את הארוחה בדרך כזו או אחרת, או להשתדך למזון אחר ליצרית ארוחה, כמו הפיתה למשל. ויש את אלה שמגיעים כבר עם השידוך "בילט אין". כזהו הלחמאעג'ון התורכי (ויש הטוענים שמקורו אצל הארמנים). מדובר כידוע בבצק שטוח ודק, שוליו חרוכים ופריכים ועליו מרוחה שכבה דקה של בשר מתובל.  הם נאפים זמן קצר בחום גבוה עד שהם כמו מתאחדים והופכים לגוף אחד בו קשה להפריד בין הבצק לתערובת הבשר שמעליו. בקיצור – ת ע נ ו ג.