לזניה לבנה חלומית עם ארטישוק ובצל

את המנה הזו הגשתי בארוחת סוכות והיא הייתה להיט רציני. רמת ההצלחה שלה הבהירה לי אחת ולתמיד שאני צודק – תמיד! – אבל בעיקר בכל מה שנוגע לרוטב עגבניות. אני מצטער, אבל לאחרונה ממש נמאס לי ממנו. את הפיצה שלי, וכן, גם את הלזניה שלי, אני מעדיף לבנה, כלומר, ללא רוטב עגבניות. הקרמיות העשירה והמשגעת שנוצרת מחיבור של בצק, בשמל וגבינה באשר היא, גורמת לי לאושר עילאי, ורוטב עגבניות היה רק מפריע לזה.

אז בואו נלמד להכין את הלזניה המשגעת, העשירה והמאוד-קלה-להכנה הזו.

באינסטגרם שלי תמצאו הפעם, לראשונה, גם סרטון שמראה את שלבי הכנה של הלזניה, ותיווכחו בעצמכם כמה היא פשוטה להכנה.

 

מצרכים

חבילת דפי לזניה

2 צנצנות ארטישוק בשמן, מסוננות

1 בצל סגול פרוס דק

6 עלי מרווה

4 כדורי מוצרלה גדולים

כוס גבינת פרמזן מגורדת

מלח, פלפל גרוס

חופן עלי בזיליקום

 

לבשמל

70 גרם חמאה

3 כפות קמח

3 וחצי כוסות חלב

מלח, פלפל גרוס

מעט אגוז מסוקט טחון טרי

 

איך מכינים

  1. בקערה מערבבים את הארטישוקים הקטנים עם הבצל, המרווה ומעט מהשמן של הארטישוקים. ממליחים ומפלפלים מעט.
  2. מכינים את הבשמל:
  3. ממיסים את החמאה בסיר וכשהיא מבעבעת, מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך עירבוב כשתי דקות.
  4. מוסיפים את החלב בהדרגה ותוך כדי עירבוב. לאחר מכן מוסיפים מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט, מביאים לרתיחה תוך טריפה מתמדת במטרפה עד שהבשמל סמיך.
  5. מורחים תבנית מלבנית בשמן זית.
  6. מרפדים אותה בדפי הלזניה. קורעים את המוצרלה לפיסות קטינות ומפזרים על הדפים.
  7. מפזרים מעל הגבינה מחצית מתערובת הארטישוק, יוצקים סביב שליש מהבשמל ומפזרים שליש מהפרמזן.
  8. מכסים בעוד דפים וחוזרים על הפעולה (מוצרלה-תערובת ארטישוק-בשמל-פרמזן). הפעם מפזרים מעל הכל עלי בזיליקום טריים.
  9. מכסים בשכבה אחרונה של דפי לזניה. על דפי הלזניה יוצקים את כל מה שנותר מהבשמל ומורחים באופן אחיד עם כף, כך שדפי הלזניה יהיו מכוסים לגמרי ברוטב. מעל הבשמל בוזקים את יתרת הפרמזן.
  10. מכסים בנייר כסף אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, 45 דקות.
  11. מסירים את הנייר ומכניסים להשחמה אל מתחת לגריל התנור.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ואם במאפים "לבנים" עסקינן, נסו גם את הפיצה המופלאה הזו:

פיצה לבנה עם קישואים כמו שאני אוהב

 

 

הצטרפו לשיחה

  1. אהרוני יקר,
    תודה על השיתוף. אשמח לדעת מנין ניתן לרכוש את דפי הלזניה המופיעים בסרטון.

    1. אהרוני Author says:

      אפשר לקנות אותם בשתי הקצביות שלי בתל אביב, והם נהדרים.

    2. דני דורי says:

      אהרוני שלום ותודה על עוד מתכון מבטיח
      שאלה גסה – האם אפשר להקפיא את שאריות הלזניה?
      תודה

      1. אהרוני Author says:

        היי דני, בטח שאפשר

  2. הי,
    קיימים מספר גדלים של צנצנות ארטישוקים. מה כמות (משקל בגרמים) האטישוקים שצריך עבור המתכון?

    1. אהרוני Author says:

      היי,
      צריך שתי צנצנות של 280 גרם כל אחת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close