סלט של חצילים שרופים עם טחינה ויוגורט

יש מאכלים כאלה שבעיניי, כולם צריכים לדעת להכין. כלומר, שהם כל כך קלים להכנה וכל כך טעימים שפשוט אין סיבה שלא. כזה הוא סלט החצילים הבאמת קל והבאמת נהדר שלשמו התכנסנו היום. אין סיבה שהוא לא יהיה בארסנל המתכונים של כוווולם. הכי כיף למרוח אותו על פרוסה נאה של חלה ולהנות מהטעם השרוף-חרוך הנהדר שמקבל החציל.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

סלט של חצילים שרופים עם טחינה ויוגורט
סלט של חצילים שרופים עם טחינה ויוגורט
צילום: נלי שפר

מצרכים

3 חצילים בלאדי טריים ומוצקים

חצי כוס טחינה גולמית

רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי

2 גביעי יוגורט צאן (200 ג' כל גביע)

3 שיני שום כתושות

מלח, גס, פלפל גרוס

1 פלפל ירוק חריף פרוס דק

3 בצלים ירוקים קצוצים דק

מעט שמן זית לטפטוף

סלט של חצילים שרופים עם טחינה ויוגורט
סלט של חצילים שרופים עם טחינה ויוגורט
צילום: נלי שפר

 

איך מכינים

  1. שורפים את החצילים על הכיריים סביב סביב עד שהם מפוייחים ורכים, כרבע שעה-עשרים דקות. מניחים אותם במסננת רחבה להתקרר, ושיגירו כמה שיותר נוזלים.
  2. בזמן הזה שמים בקערה גדולה את הטחינה, הלימון, השום, היוגורט, המלח והפלפל ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. קולפים בידיים את החצילים וקוצצים גס.
  4. מערבבים את החצילים עם תערובת הטחינה-יוגורט.
  5. לפני ההגשה מפזרים מעל את הפלפל הפרוס והבצל הירוק ומטפטפים מעט שמן זית משובח.
  6. תענוג.

 

ואם בסלטי חצילים משובחים עסקינן, נסו גם את זה:

סלט חצילים, עגבניות, פלפלים ובצלים שרופים

הצטרפו לשיחה

  1. מה הטיפ לשריפת חצילים/עגבניות/בצלים למי שאין אש גלויה? כירייים אינדוקציה. תודה

    1. אהרוני Author says:

      לשרוף אותם בתנור על חום גבוה של 200 מעלות עד שהם שחומים מאוד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close