פלאפל כרובית מופלא (וטבעוני, כמובן)

לפני כמה שבועות הקדשתי את המדור שלי ב"שבעה ימים" למתכונים טבעוניים למהדרין שאת כולם בישלתי עם בתי תמרה.

תמרה ואני מבשלים יחד כבר שנים, מאז שהיא ילדה. היא נהגה "להסתובב בין הרגליים" במסעדת "תפוח זהב" ולהתבונן בסקרנות על הנעשה סביבה. מבלי ששמתי לב לדבר זמן רב, גידלתי בשלנית מצויינת שמתחזקת בלוג אוכל פופולארי, simply cooking שמו.

פלאפל כרובית מופלא (וטבעוני, כמובן)
פלאפל כרובית מופלא (וטבעוני, כמובן)
צלם: שי נייבורג

רבים מכם ביקשתם, כמעט התחננתם, שאעלה את המתכונים גם לאתר. ובכן, ביקשתם – וקיבלתם.

ראשון יעלה ויבוא הפלאפל המופלא הזה.

פלאפל כרובית מופלא (וטבעוני, כמובן)
פלאפל כרובית מופלא (וטבעוני, כמובן)
צלם: שי נייבורג

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

מצרכים

250 ג' גרגרי חומוס יבשים מושרים לילה

1 כרובית קטנה וטרייה

4 גבעולי בצל ירוק

1 בצל קלוף

חצי צרור כוסברה

חצי צרור בזיליקום

2 שיני שום

1 פלפל ירוק חריף

קליפה מגוררת מ-2 לימונים

3/4 כוס קמח חומוס

4 כפות שמן זית

כפית כמון

מלח

פלפל שחור

 

שמן לטיגון

 

איך מכינים

  1. מפרקים את הכרובית לפרחים.
  2. במעבד מזון טוחנים בפולסים קצרים את פרחי הכרובית וגרגרי החומוס לפירורים. מעבירים לקערה גדולה.
  3. טוחנים במעבד המזון (אין צורך לשטוף אותו) את עשבי התיבול, הבצל, השום והפלפל החריף ומוסיפים לקערה.
  4. מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  5. בידיים משומנות יוצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות ומסדרים אותן על מגש מרופד בנייר אפייה.
  6. במחבת גדולה מחממים שמן בגובה של כ-2 ס"מ.
  7. כשהשמן חם מטגנים בו את הפלאפל כ-3-4 דק מכל צד עד שהוא שחום ופריך.
  8. מגישים עם טחינה ופלחי לימון.
פלאפל כרובית מופלא (וטבעוני, כמובן)
פלאפל כרובית מופלא (וטבעוני, כמובן)
צלם: שי נייבורג

 

ואם מתחשק לכם פלאפל "קלאסי", נסו את זה:

פלאפל ירוק

הצטרפו לשיחה

  1. יש אפשרות לאפות במקום לטגן?

    1. אהרוני Author says:

      היי שרית,
      אפשר לאפות בחום של 200 מעלות עד שהכדורים שחומים.

    2. לדעתי עדיף להוסיף לתערובת הנפלאה הזאת ביצים רק חלמונים 8 במספר טוב להוסיף לשים טורטייה מלמטה ומלמעלה לקפל בקצוות להכניס בתנור 200 לטפטף שמן זית זה יוצא טעים רצח למות אין על תמרה נשיקות

  2. חנה סדן says:

    המתכונים מדהימים. אשמח מאד לקבל במייל.

  3. יעל אלשיך says:

    תודה אהרוני .

    1. לדעתי עדיף להוסיף לתערובת הנפלאה הזאת ביצים רק חלמונים 8 במספר טוב להוסיף לשים טורטייה מלמטה ומלמעלה לקפל בקצוות להכניס בתנור 200 לטפטף שמן זית זה יוצא טעים רצח למות אין על תמרה נשיקות

    2. האם אפשר מקופסת שימורים חומוסים?

      1. אהרוני Author says:

        היי אילנה,
        לא, זה לא עובד. צריך להשתמש בחומוסים יבשים ולהשרות אותם.

  4. נראה נהדר, האם אפשר לאפות במקום לטגן? ואם כן כמה זמן ובאיזו טמפ'?

    1. אהרוני Author says:

      היי מירי,
      תודה רבה. אפשר לאפות בחום של 200 מעלות עד שהכדורים שחומים יפה.

  5. כמה מסובך לציין כמה המנות מניבות הכמויות ?

    1. אהרוני Author says:

      היי יוסי,
      המתכון מניב כארבעים פלאפלים.

  6. היי תודה על המתכון המעולה .האם יש תחליף לקמח חומוס

    1. אהרוני Author says:

      היי ארז,
      אתה יכול לנסות כמות זהה של קמח רגיל.

  7. הי
    במה אפשר להחליף את החומוס?
    אני רגישה לחומוס !!!

    1. אהרוני Author says:

      היי מיכל,
      את יכולה לנסות להחליף בכמות זהה של קמח רגיל

  8. יצחק דהאן says:

    שמח מאד שסוף סוף יש עם מי לבשל. בהצלחה.

  9. יש תחליף לקמח חומוס? בלי קמח באופן כללי…

    1. אהרוני Author says:

      היי עמירם,
      במקרה הזה אין תחליף, כי קמח החומוס הוא מה ש"מדביק" את התערובת. זה קמח ללא גלוטן

      1. האם אפשרי להקפיא את התערובת?

        1. אהרוני Author says:

          היי דלית,
          אפשר

  10. התערובת לא יוצאת דביקה מספיק,האן להוסיף קמח?

    1. אהרוני Author says:

      היי אפי,
      אפשר להוסיף קמח, וקמח חומוס אפילו יותר טוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close