פילה דג ים צלוי עם עגבניות שרי וזיתים

מנות מהסוג הזה אני מוצא את עצמי מכין לא מעט. בין אם באמצע השבוע או כמנת דג בארוחת שישי, אני מת על דגים ומגוון אפשרויות ההגשה שלהם כה גדול. במקרה הזה מדובר בעונג שמאוד קל להשיגו. עשרים דקות ואתם כבר אוכלים.

סורו לעמוד האינסטגרם שלי, שם תראו סרטון שמדגים איך הכנתי את הדגים שלי.

מצרכים

קילו פילה דג ים חתוך לנתחים של כ-120 גרם האחד

שליש כוס שמן זית

שליש כוס מיץ לימון

חופן עלי כוסברה קצוצה

3 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל גרוס

2 כפות תערובת צי'לי זיתים (יש מוכן של  madama oliva  שאפשר להשיג במעדניות)

חצי קילו מיקס עגבניות שרי צבעוניות

 

פילה דג ים צלוי עם עגבניות שרי וזיתים
פילה דג ים צלוי עם עגבניות שרי וזיתים
צילום: רחל אהרוני

איך מכינים

  1. ממליחים ומפלפלים את פילה הדג. מניחים בכלי חסין חום באופן מרווח.
  2. מערבבים את הכוסברה, השום, המלח, הפלפל, שמן הזית ומיץ הלימון. מוסיפים 2 כפות תערובת צ'ילי וזיתים (ואם אין לכם, פשוט תקצצו צ'ילי אדום דק מאוד ותוסיפו כעשרים זיתים ירוקים קצוצים דק).
  3. מערבבים את העגבניות עם מחצית מכמות התערובת. את היתר מורחים על הדגים.
  4. מפזרים את העגבניות סביב נתחי הדג ומכניסים אל מתחת לגריל הביתי בחום גבוה (לא קרוב מידי לגריל) למשך כ-15 דקות.

 

ואם בדגים עסקינן, נסו גם את הקציצות האלה:

קציצות דגים מטוגנות עם תבשיל מנגולד חמצמץ

הצטרפו לשיחה

  1. היי, האם אפשר לעשות עם נתחים של סלמון ? ואם כן, האם עדיין לצלות בגריל ולא בתנור ?

    1. אהרוני Author says:

      היי קרני, כן לשתי השאלות.

  2. לכמה מנות המתכון הזה מתאים?

    1. אהרוני Author says:

      שישה אנשים

  3. ליאורה says:

    היי אהרוני
    מתכון מעולה הכנתי עסיסי ביותר
    אבל לא מסננים או שוטפים את הזיתים המלוחים?
    המון שנים קראתי את הטור ב7 ימים שלך המופלא
    אני מחפשת מתכון של זיתים מבושלים האם יש לך ?
    שבת שלום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close