תבשיל הודי של כרובית ותפוחי אדמה (אלו גובי)

תפוח אדמה (או בשמו ההינדי – אלו) וכרובית (או בשמה ההינדי – גובי) מחמיאים אחד לשניה בכל פעם שמפגישים ביניהם, ובמיוחד כשמבשלים אותם על פי מיטב המסורת ההודית. אז אוהבי המטבח ההודי – התאחדו, הכינו אלו גובי ולא תתחרטו.

 

מצרכים

50 גרם חמאה או 4 כפות שמן

1 כף שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

4 תרמילי הל כתושים מעט

2 כפיות זרעי כמון שלמים

1 כפית זרעי חרדל חומים

1 כרובית טרייה מופרדת לפרחים

16 תפוחי אדמה קטנים קלופים

מלח, פלפל גרוס

2 כפיות סוכר

1/2 כפית שבבי צ'ילי חריפים

1/2 כפית כורכום

2 עגבניות בשלות קצוצות

1/2 כוס יוגורט

4 כפות נענע קצוצה

4 כפות כוסברה קצוצה

 

איך מכינים

  1. ממסים את החמאה (או מחממים את השמן) בסיר רחב. מוסיפים את הג'ינג'ר, ההל, הכמון והחרדל ומטגנים כדקה. מוסיפים את פרחי הכרובית ומטגנים יחד תוך ערבוב 5 דקות נוספות. מוסיפים את תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הסוכר, הצ'ילי והכורכום ומערבבים.
  2. מוסיפים 2 כוסות מים ואת העגבניות הקצוצות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים דיים. מוסיפים את היוגורט, מערבבים ומבשלים יחד עוד 5 דקות.
  3. מכבים את האש, מערבבים פנימה את הנענע והכוסברה ומגישים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close