סלט תפוחי אדמה (ושתי "גרסאות כיסוי")

סלט תפוחי אדמה טוב הוא דבר שאני מחבב מאוד. אני מציע כאן מתכון בסיסי, קל ופשוט, שאותו אפשר לשדרג עם שתי "גרסאות כיסוי" של רוטב עשיר ובצל מטוגן.

 

מצרכים

קילו תפוחי אדמה צהובים קלופים (אני ממליץ על אלה שנקראים "גורמה" בסדרה של "דוד משה")

רבע כוס שמן זית

רבע כוס מיץ לימון

קליפה מגורדת מלימון אחד

3-4 שיני שום כתושות

מלח גס, פלפל שחור גרוס

כוס פטרוזיליה קצוצה

רבע כוס נענע קצוצה

רבע כוס עירית קצוצה

4\3 כוס בצל מטוגן פריך (מתכון בהמשך)

 

איך מכינים

  1. חותכים את תפוחי האדמה לאורכם לחצי ואחר כך לרוחבם לשניים או שלושה חלקים, תלוי בגודלם.
  2. שמים את תפוחי האדמה בסיר. מוסיפים מים שיכסו את תפוחי האדמה, כף מלח גס ומיץ סחוט מלימון אחד (מה שימנע מהם להתפורר מעט בשוליים). מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה עד שתפוחי האדמה רכים דיים (בודקים מידי פעם עם קצה של סכין חדה).
  3. בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים מערבבים בקערית את השום, מיץ וקליפת הלימון ושמן הזית.
  4. מסננים את תפוחי האדמה במסננת גדולה ומניחים להם לעמוד במסננת חמש דקות.
  5. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה גדולה, יוצקים אליה את הרוטב ומערבבים.
  6. טיפ: תמיד כדאי להוסיף את הרוטב כשתפוחי האדמה חמים כי אז הוא נספג בהם מעט.
  7. מוסיפים את המלח והפלפל, הפטרוזיליה, העירית והנענע ומערבבים.
  8. מפזרים מעל חופן של בצל מטוגן פריך ומגישים.

 

גרסאות כיסוי

אפשר להוסיף לרוטב:

  1. אפשר להוסיף לרוטב כף חרדל דיז'ון או שתי כפות מיונז (או שניהם).
  2. אפשר להוסיף לרוטב מיכל שמנת חמוצה.
  3. אפשר להוסיף לסלט פלפל ירוק חריף קלוי (5 דקות על הכיריים) קלוף ןקצוץ דק.
  4. אפשר להוסיף כף צלפים קצוצים גס.
  5. אפשר להוסיף לסלט 4 נתחי פילה מטיאס פרוסים לפרוסות של חצי ס"מ.

 

בצל מטוגן פריך

מצרכים

1 בצל גדול קלוף

3 כפות קמח תפוחי אדמה

2 כפות קמח רגיל

מלח, פלפל גרוס

מעט אבקת צ'ילי

 

איך מכינים

  1. חותכים את הבצל לאורכו לארבעה חלקים ופורסים את הרבעים לרוחבם לפרוסות דקות.
  2. סוחטים מעט את הבצל הפרוס ומערבבים אליו את שאר החומרים.
  3. מטגנים בשמן עמוק וחם עד שהבצל זהוב ופריך.
  4. מסננים ומספיגים בנייר מגבת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close