עוגיות עבאדי אגדיות

אני מתנצל מראש על הקלישאה, אבל במקרה הזה היא נכונה לגמרי. לעוגיות האלה אני חש מחויב, מתוקף תפקידי, לצרף אזהרה: לא לבעלי נטייה להתמכרות!

אני מת – אבל מת! – על עוגיות עבאדי. וכשעושים אותן לבד בבית, הן בקושי מספיקות לעבור לצנצנת.

אמא שלי הייתה מכינה עוגיות כאלה, והן היו נהדרות. אממה? היא השתמשה במרגרינה (!). למותר לציין שאני משתמש בחמאה, והתוצאה? נסו ותגידו לי בעצמכם.

 

אז יאללה, עוגיות עבאדי וכל מילה מיותרת.

 

מצרכים

חצי ק"ג קמח מנופה

200 גרם חמאה מומסת (אפשר להמיר בכמות זהה של שמן)

2 כפיות מלח

שקית אבקת אפיה

1 ביצה

4\3 כוס מים

1 כף גרגירי אניס

1 כף מחלב טחון (זה תבלין, והוא קיים בכל חנויות התבלינים)

מעט שומשום

 

איך מכינים

  1. שמים בקערה את הקמח, התבלינים ואבקת האפיה ומערבבים. מוסיפים את החמאה, המלח, הביצה והמים, מערבבים ולשים לבצק אחיד. את כל זה אפשר לעשות ידנית בקערה או כמובן במיקסר. הבצק צריך להיות גמיש ולגמרי נוח לעבודה. עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה.
  2. צובטים מהבצק גוש ומגלגלים אותו על משטח העבודה עם כפות הידיים ל"נקניק" ארוך ובעובי של כסנטימטר. חותכים את גלילי הבצק לפיסות באורך של כ-8-10 ס"מ, מעגלים לטבעת ומהדקים היטב את שני הקצוות.
  3. מורחים את פני העיגולים במעט מים וטובלים כל עיגול, עם הצד המרוח במים בצלחת שטוחה ובה גרגירי השומשום, כך שחלקם העליון של עיגולי הבצק יהיה מצופה יפה בגרגירי השומשום.
  4. מניחים אותם על תבנית תנור מצופה בנייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכחצי שעה עד שהן זהובות יפה.
  5. אני אוהב להשאיר אותן עוד כחצי שעה בחום נמוך מאוד, פחות מ-100 מעלות, לעוד כחצי שעה שממש ממש ייתיבשו לגמרי.
  6. שומרים בכלי אטום.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ואם אנחנו עוסקים כבר במתכונים מקטגוריית הממכרים, נסו גם את הסקונס השמיימיים הללו:

סקונס בריטיים ממכרים לחלוטין

 

הצטרפו לשיחה

  1. ענת כהן says:

    מתכון נהדר בפעם הבא נסה עם גרגירי כמון מבטיחה לך הנאה צרופה

  2. השתמשתי בכוסמין מלא ויצא מושלםםםם!
    בדיוק העוגיה המלוחה שצריך ליד הקפה של 16.00 ?

  3. האם אפשר לוותר על האניס והמחלב?
    מה זה מחלב ? איזה טעם הוא נותן?

    1. אהרוני Author says:

      היי אורה,
      אפשר לוותר אם לא אוהבים. התבלינים נותנים לעוגיות את הטעם הייחודי שלהן אבל הן נהדרות עם בלעדיהם.

  4. חייבת לפרגן… זה פשוט המתכון הכי טוב שהכנתי לעוגיות מהסוג. מאמצת בחום! השתמשתי בשמן בלבד וויתרתי על התבלינים. לא נזקקתי למים כדי להדביק את השומשום, אולי כי השימוש בשמן יוצר בצק יותר דביק, ובמקום ליצור גלילים ולאחד לעיגול, פרסתי את הגליל לדיסקיות ויצרתי בהן חור. חוסך קצת עבודה.
    תודה רבה!

    1. אהרוני Author says:

      איזה כיף לשמוע!

    2. מירית says:

      עושה את העוגיות האלה בפעם השנייה, עם שמן, טעים מאוד. חבל רק שהבצק מתפורר לי בגלגול של הכעך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close