פנקייק "סופלה" אוורירי במיוחד

לא סתם התקבע הפנקייק כארוחת ה"שבת בבוקר" האולטימטיבית. כיף להכין אותו ובעיקר, הוא מרצה ילדים תאווי פחמימה וסוכר. מתגמל, הפנקייק הזה. מספיק שנערבב בקערה ביצים-חלב-קמח-סוכר לבלילה רכה, יצאו לנו פנקייקים מקסימים, שאם נגיש אותם עם מייפל או נוטלה, נניח, כבר נחשב אצל הילדים שפים אדירים ומשקיעים.

אבל מה איתנו, המבוגרים? לנו לא מגיע כל הטוב הזה? מגיע. אם תשאלו אותי לנו מגיעה הגרסה הבוגרת והמושקעת יותר – רק קצת מושקעת יותר – כי בעוד עשר דקות עבודה (וכמו שבני ציין ביבושת "וגם בעוד 3 קערות מלוכלכות") מתקבל פנקייק מפואר וטעים בהרבה מזה שאנחנו מכינים כלאחר יד לילדים.

בפנקייק סופלה עסקינן, וכשמו כן הוא: מעין הכלאה משמחת בין פנקייק לסופלה. הוא תפוח ואוורירי בהרבה מהפנקייק הנחמד והמוכר, ובעיניי גם טעים פי כמה. התורה, על רגל אחת, היא שאת הביצים בתערובת הפנקייק  נפריד, את החלבונים נקציף לקצף אוורירי ויציב ולבסוף נוסיף אותו לבלילה. אווריריות שמיימית מבוטחת.

המתכון הבא יספק לכם צרור נאה של פנקייק אוורירי ומופלא שכזה. הילדים מוזמנים אף הם להנות מהם.

קבלו כמה כללים בסיסיים שכדאי לזכור:

  1. כשמקציפים חלבונים לקצף יציב ואוורירי: החלבונים, קערת המיקסר והמקצף צריכים להיות לגמרי נקיים משומן (וחלמון הביצה מכיל שומן, אז אסור שיתגנב טיפה ממנו).
  2. חמאה. לטיגון של הפנקייק לכו על חמאה ומעט ממנה. זה עושה הבדל אדיר.
  3. כדאי לכסות את המחבת בזמן הטיגון שלהם. הבלילה מתמצקת מהר יותר.
  4. חום נמוך. הניחו את המחבת על להבת הכיריים הבינונית בגודלה ולא על האש החזקה שבה.
  5. לא להמתין עם הבלילה יותר מידי זמן לפני הטיגון כי לבועות שבתערובת יש חיים קצרים וככל שנמתין יותר זמן, ככה יצא הפנקייק פחות אוורירי.

 

פנקייק "סופלה" אוורירי במיוחד (בצילום)

מצרכים

2 חלמונים וארבעה חלבוני ביצה

חצי כוס סוכר

4\3 כוס קמח מנופה

חצי כוס חלב

כפית תמצית וניל

קליפה מגורדת מלימון אחד

מעט מלח

 

מעט חמאה לטיגון

 

איך מכינים

  1. שמים בקערה את החלמונים, החלב, תמצית הוניל, המלח וקליפת הלימון וטורפים לתערובת אחידה כשתי דקות. מוסיפים את הקמח ומערבבים עם המטרפה לתערובת חלקה ואחידה.
  2. שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומקציפים במהירות בינונית כדקה. מגבירים את המהירות ומתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה עד שהקצף עולה ונעשה יציב לגמרי (אבל לא נוקשה).
  3. מערבלים בעדינות כרבע מכמות הקצף אל תערובת הקמח עד שהיא נבלעת. חוזרים על הפעולה עד שכל הקצף נבלע בתערובת והיא תפוחה ואוורירית.
  4. מחממים מחבת טפלון ומורחים אותה במעט חמאה. שימו לב המחבת צריכה להיות על להבה בינונית-נמוכה והפנקייק צריך להיטגן לאט כי הוא גבוהה.
  5. לוקחים כף הגשה ממלאים אותה בתערובת ויוצקים על המחבת (אני יוצק את התערובת לתוך "רינג" מתכת בקוטר של כעשרה ס"מ שאני מניח על המחבת ואז הם יוצאים עגולים מדוייקים, אבל ממש לא חייבים).
  6. מטגנים לאט ובסבלנות עד שהצד התחתון שחום והפנקייק די יציב (אם תכסו את המחבת בזמן הטיגון בקערה הפוכה, נגיד, אז הפנקייק יתייצב מהר יותר). הופכים לאט ובעדינות עם מרית שטוחה ומטגנים גם על הצד השני.
  7. הגשה: אפשר לשים עליהם מה שרק תרצו. קרם פרש, קצפת, פירות אדומים, בננות מזוגגות, סירופ מייפל או דבש מעל. איזה כיף לכם.

 

פנקייק אוורירי עם גבינה ואוכמניות

מצרכים

4\3 כוס קמח מנופה

חצי כפית אבקת אפיה

מעט מלח

כפית תמצית וניל

קליפת תפוז מגורדת

חצי כוס חלב

200 גרם גבינת ריקוטה פרסקה

3 ביצים מופרדות

רבע כוס סוכר

חופן אוכמניות טריות

 

מעט חמאה לטיגון

 

איך מכינים

  1. שמים את הקמח, אבקת האפיה, המלח וקליפת התפוז בקערה. מוסיפים את החלמונים, החלב ותמצית הווניל ומערבבים לתערובת אחידה.
  2. מרככים את הגבינה בקערה, מוסיפים לתערובת ומערבבים. מוסיפים את האוכמניות ומערבבים.
  3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב אך לא נוקשה. מערבבים בהדרגה את החלבונים המוקצפים את התערובת.
  4. מחממים מחבת טפלון ומורחים אותה במעט חמאה. שימו לב המחבת צריכה להיות על להבה בינונית-נמוכה והפנקייק צריך להיטגן לאט.
  5. לוקחים כף הגשה, ממלאים אותה בתערובת ויוצקים על המחבת.
  6. מטגנים לאט ובסבלנות עד שהצד התחתון שחום. הופכים לאט ובעדינות עם מרית שטוחה ומטגנים גם על הצד השני.
  7. מעט אבקת סוכר או ריבת תותים יתקבלו בברכה. גם סירופ מייפל הולך. תמיד.

 

פנקייק שוקולד

מצרכים

2 ביצים מופרדות

3 כפות סוכר

כוס ושליש חלב

30 גרם חמאה מומסת

כפית מתצית וניל

מעט מלח

כוס וחצי קמח מנופה

2 כפיות אבקת אפיה

חצי כוס אבקת קקאו מנופה

75 גרם שוקולד מריר קצוץ

 

מעט חמאה לטיגון

 

איך מכינים

  1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
  2. מערבבים את החלמונים עם הווניל, החלב, החמאה המומסת והמלח לתערובת אחידה.
  3. מערבבים את הקמח, הקקאו ואבקת האפיה. מוסיפים לתערובת הרטובה ומערבבים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה את הקצף, ולבסוף את השוקולד הקצוץ.
  4. מחממים מחבת טפלון ומורחים אותה במעט חמאה. שימו לב שהמחבת צריכה להיות על להבה בינונית-נמוכה והפנקייק צריך להיטגן לאט.
  5. לוקחים כף הגשה, ממלאים אותה בתערובת ויוצקים על המחבת.
  6. מטגנים לאט ובסבלנות עד שהצד התחתון שחום. הופכים לאט ובעדינות עם מרית שטוחה ומטגנים גם על הצד השני.
  7. מעט אבקת סוכר או ריבת תותים יתקבלו בברכה. גם סירופ מייפל הולך. תמיד.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

וראו גם את האפרסקים הצלויים האלה, שילכו נהדר, בעיניי, לצד פנקייק מפואר שכזה:

אפרסקים צלויים שאני אוהב במיוחד (כמה רעיונות)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close