סלט אטריות שעועית ועוף פריך

העם אמר את דברו: הסלט הנהדר הזה ניצח, ובגדול. והאמת, שממש בצדק. הכנתי אותו לארוחת השישי האחרונה ולא נשאר ממנו פירור. בעיניי הוא לגמרי יכול להיות גם ארוחה בפני עצמו, באמצע שבוע שכזה, אם מתחשק להכין משהו רענן, כיפי וטעים להחריד. מי שרוצה לוותר על העוף מטעמי צמחונות, או מכל סיבה אחרת, כמובן יכול. ואפשר גם להמיר אותו לטופו מטוגן פריך. התוצאה תהיה מענגת לא פחות.

סורו לעמוד האינסטגרם שלי, שם תוכלו לראות איך הכנתי את הסלט שלי.

 

מצרכים

150 גרם אטריות שעועית

2 גזרים חתוכים לרצועות דקות

2 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות

1 קלורובי חתוך לרצועות דקות

3 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון לרצועות דקות

חופן עלי כוסברה

צ'ילי אדום פרוס

חופן בצלי שאלוט פריכים (אפשר לקנות אותם מוכנים בחנויות של מוצרים מהמזרח הרחוק)

 

למשרה העוף 

1 חזה עוף חתוך לרצועות דקות

2 כפות רוטב סויה

2 כפות יין אורז או סאקה

מלח, פלפל

כוס קורנפלור

 

לטיגון העוף

2 כפות רוטב סויה

3 כפות יין אורז

כף סוכר

רבע כוס מים

 

לרוטב

כף ג'ינג'ר קצוץ

2 שיני שום קצוצות

חצי כוס מיונז אמיתי

3 כפות רוטב סויה

3 כפות מירין

כף דבש

כף שמן שומשום

3 כפות חומץ יין

כף סרירצ'ה

מלח, פלפל גרוס

 

סלט אטריות שעועית עם עוף פריך
סלט אטריות שעועית עם עוף פריך
צילום: רחל אהרוני

 

איך מכינים

  1. משרים את האטריות במים רותחים כעשר דקות. מסננים. חותכים במספריים לפיסות של כעשרה ס"מ ומניחים על צלחת.
  2. משרים את העוף בסויה, יין, מלח ופלפל לשעה. מפזרים על העוף את הקורנפלור ומערבבים, שיהיה מצופה בשכבה דקה וגבשושית.
  3. מטגנים בשמן כשתי דקות ומוציאים. מוסיפים למחבת את הסויה, יין האורז, המים והסוכר ומביאים לרתיחה. מחזירים את העוף ומערבבים עד שהרוטב מזגג יפה את רצועות העוף.
  4. מערבבים יחד את הירקות לסלט.
  5. מערבבים את חומרי הרוטב לתערובת אחידה. אפשר לערבב עם בלנדר מוט לקבלת מרקם חלק.
  6. לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים.
  7. מניחים את הסלט על האטריות, מעליו את העוף ומעל לכל את בצלי השאלוט הפריכים.

אתם יכולים להגיש את הסלט שלכם לצד הרולים הנהדרים הללו:

רולים ווייטנאמיים מנייר אורז

הצטרפו לשיחה

  1. מה אפשר במקום מיונז?

    1. אהרוני Author says:

      היי מיכל, אפשר בלי מיונז ואז הרוטב מעט דליל יותר

  2. הכנתי את הסלט עוף עם אטריות ויצא טעים בטירוף. תודה על מתכונים טעימים ומופלאים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close