חצילים סיניים נהדרים

החצילים האלה הם מהמנות שיש להם, לנצח, פינה חמה בלבי. זו מנה איקונית ולא בכדי: מדובר בחצילים במיטבם. כמובן שהחציל הוא ירק מגוון ונהדר בהמון אופני בישול והגשה, אבל יש משהו בעסיסיות שלו במנה הזו, שמושגת תודות לקומבינציית האידוי-טיגון-זיגוג, שהופך אותה למנה שקשה לטעות איתה.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

מצרכיםֿ

2 חצילים קטנים ומוצקים

4 כפות שמן

4 שיני שום קצוצותֿ

כף ג׳ינג׳ר קצוץ

צ׳ילי אדום קצוץ

כפית פלפל סצ׳ואני כתוש (ואפשר בלי)ֿ

כף דבש

כף סויה כהה

2 כפות סויה בהירה

כ-3 כפות מים

כפית שמן שומשום

2 בצלים ירוקים קצוצים

כפית שמן צ׳ילי, הנה מתכון:

עוף סיני עם פלפלים חריפים

 

איך מכינים

  1. חותכים את החצילים לרוחבם לשניים ואחר כך לרצועות אורך של כ-2 ס״מ רוחב.
  2. מבשלים את החצילים על אדים במשך 10-12 דקות עד שהם רכים אך עדיין מוצקים. איך יודעים? תוקעים צ׳ופסטיק בכמה ואם הוא חודר בקלות, הם מוכנים.
  3. שמים את השמן בווק או מחבת רחבה. כשהוא חם מוסיפים את השום, הג׳ינג׳ר, הבצל הירוק, הצ׳ילי והפלפל הסצ׳ואני. מטגנים תוך עירבוב כדקה.
  4. מוסיפים את החצילים ושמן הצ׳ילי ומערבבים דקה נוספת.
  5. מוסיפים את הדבש ומערבבים. מוסיפים את שני סוגי הסויה, המים ושמן השומשום ומערבבים יחד עוד דקותיים.
  6. מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close