מעין גספצ'ו גנדרני

מדובר במרק קר, מתקתק ועם חריפות קלה, שמוגש כשבמרכזו לחם קלוי עם תלולית נאה של סלט וכדור לאבנה (גנדרני הבטחתי וגם קיימתי). ובגלל שאני כל כך אוהב מרקים קרים, לאחריו אני מציע עוד שני מתכונים למרקים כאלה, נהדרים, קיציים, מרעננים ובעיקר טעימים.

 

גספצ'ו עם סלט קטן ולאבנה (בצילום)

מצרכים

לגספצ'ו:

10 עגבניות בשלות, אדומות (נסו עגבניות "מגי", הן מתוקות במיוחד)

3-4 שיני שום שלמות

1 בצל סגול אדום חתוך לרבעים

3 מלפפונים קלופים

2 פלפלים אדומים גדולים ובשרניים, מנוקים

חצי פלפל ירוק חריף

1 אפרסק לבן מגולען

רבע כוס שמן זית עדין

חופן עלי בזיליקום

מלח, פלפל שחור גרוס

 

לסלט הקטן:

2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

1 מלפפון חתוך לקוביות קטנות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

רבע בצל סגול חתוך לקוביות

2 כפות עירית קצוצה

כף שמן זית

מלח, פלפל גרוס

 

עוד צריך:

4 פרוסות לחם לבן קלויות בשמן זית

4 כדורי לאבנה בשמן זית

 

איך מכינים

  1. שמים את כל חומרי הגספצ'ו במעבד מזון ומרסקים משך דקות ארוכות, שיהיה דק ככל הניתן.
  2. בודקים ומתקנים תיבול. מקררים מספר שעות.
  3. מערבבים את חומרי הסלט לתערובת אחידה.
  4. מניחים על כל פרוסת לחם קלוי כף גדושה סלט קטן ועליו כדור לאבנה.
  5. יוצקים את הגספצ'ו לקעריות מרק, מניחים עליו את פרוסת הלחם ומה שעליה, מפזרים עירית קצוצה, מטפטפים מעט שמן זית ומגישים.

השמועה אומרת שאפשר להוסיף קצת וודקה לגספצ'ו.

 

מרק סלק עם יוגורט ונענע

מצרכים

3 כפות שמן זית

6 סלקים יפים

1 בצל סגול שלם

6 עלי מרווה

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ

4 כוסות מים

4 כפות חומץ בלסמי

כף דבש

מלח, פלפל גרוס

2 גביעי יוגורט כבשים סמיך

רבע כוס עלי נענע טריים חתוכים לרצועות

חצי כוס אגוזי מלך קלויים, קצוצים גס

 

איך מכינים

  1. עוטפים את הסלקים והבצל בנייר כסף. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-40 דקות. מקררים, קולפים את הסלקים והבצל וקוצצים גס.
  2. שמים את השמן בסיר וכשהוא חם מוסיפים אליו את המרווה והג'ינג'ר לטיגון של 2-3 דקות.
  3. מוסיפים את המים, החומץ, הדבש, המלח והפלפל, הסלק והבצל.
  4. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כעשרים דקות.
  5. בודקים ומתקנים תיבול. מרסקים את תוכן הסיר לרסק חלק מאד ומקררים היטב.

איך מגישים

מחלקים את המרק לקערות מרק. שמים על המרק 2 כפות גדושות יוגורט ומפזרים מעל רצועות נענע ואגוזים קלויים.

 

מרק מלון קר

מצרכים

1 מלון בינוני יפה ומתוק, קלוף וחתוך לקוביות גדולות

2 עגבניות בשלות חתוכות גס

1 מלפפון קלוף

חצי פלפל צ'ילי אדום חריף

4 כפות שמן זית

4 כפות חומץ יין אדום או חומץ שרי

מלח, פלפל שחור גרוס

 

מעל המרק

חצי כוס גרעיני דלעת קלויים

100 גרם גבינת פטה מפוררת

2 בצלים ירוקים קצוצים

רבע כוס עלי נענע חתוכים לרצועות

 

איך מכינים

  1. מכניסים את כל חומרי המרק למעבד מזון ומרסקים לתערובת חלקה לגמרי.
  2. מעבירים לקערה ומקררים לגמרי.
  3. מחלקים את המרק לקעריות הגשה, מפזרים את הגבינה, הבצל יהרוק וגרעיני הדלעת, זולפים שמן זית ומגישים.

 

 

הצטרפו לשיחה

  1. כיף גדול… והאמת שאתה היחידי שהביא אלינו אוכל סיני,,,,פעם
    ומאז קשה להנות מאוכל סיני טוב בישראל….מדוע?

  2. הי, האם אפשר להכין יום לפני?

    1. אהרוני Author says:

      היי זוהר, בהחלט. הוא נשמר מצוין במקרר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close