תבשיל כבש פרסי נפלא

"הזמנתי באינטרנט ספר בישול פרסי נפלא", אמר לי לא מזמן חברי הטוב גיל אטלן, שאחראי גם על הסטיילינג של הצילומים למדור שהיה בעיתון ולרבים מן המתכונים בבלוג שלי. הספר הזה התברר להיות לא פחות מאינצקלופדיה מדהימה של המטבח הפרסי וגיל הכין לנו ממנו משתה מפואר ורב מנות מדהימות. מאז, לשמחתם של בני משפחתי, אני חורש את הספר הזה. הנה מתכון פרסי נהדר בהשראתו.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

מצרכים

200 גרם שעועית לבנה מושרית למשך הלילה

רבע כוס שמן זית

קילו בשר כבש חתוך לקוביות של כ-2 ס"מ (אפשר גם בקר)

2 בצלים גדולים פרוסים

2 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל גרוס

כפית כורכום

כפית הל טחון

2 כפות רסק עגבניות

6 לימונים פרסיים יבשים שבורים

6 כוסות מים

 

עוד צריך

2 כפות שמן

4 צרורות בצל ירוק קצוץ דק (אפשר במעבד מזון בפולסים)

רבע כוס מיץ ליים או לימון

מעט זעפרן מדולל במעט מים חמים

 

עוד יבוא מעל

2 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות של סנטימטר

מלח

עגבניה בשלה קצוצה

אני הוספתי גם חופן עלי כוסברה קצוצים גס

 

איך מכינים

  1. ממליחים ומפלפלים את הבשר. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. כשהוא חם מטגנים בו את הבשר סביב סביב עד שהוא שחום. מוציאים מהסיר.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא זהוב. מוסיפים חזרה את הבשר, השום, המלח, הפלפל, הכורכום, ההל, רסק העגבניות והלימון הפרסי ומערבבים כדקה.
  3. מוסיפים את המים ושעועית. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כשעתיים על להבה נמוכה.
  4. בזמן הזה שמים שתי כפות שמן במחבת רחבה. כשהוא חם מטגנים בו את הבצל הירוק כעשר דקות תוך עירבוב.
  5. מוסיפים לסיר את הבצל הירוק המטוגן, מיץ הלימון ומי הזעפרן. מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עוד חצי שעה.
  6. בינתיים ממליחים את תפוחי האדמה ומטגנים אותם במחבת עם שמן עד שהם זהובים, שחומים ורכים. מוסיפים את העגבנייה ומערבבים לרגע.
  7. כשהתבשיל מוכן, מפזרים עליו את תפוחי האדמה עם העגבנייה. אני כאמור, גם הוספתי חופן עלי כוסברה ואני לא מצטער על זה לרגע.

ואם במתכונים בהשראה פרסית עסקינן, נסו גם את זה:

כדורי עוף קיפודיים (סוג של כופתה בראנג'י)

הצטרפו לשיחה

  1. אורית קובליבקר says:

    שלום.
    נראה נפלא.
    מה שם הספר של הבישול הפרסי? אני מאוד אוהבת אבל לא מוצאת מתכונים…
    תודה.
    סופשבוע נעים.

  2. יוסף חי says:

    היי אהרוני,
    תודה על מתכוניך הנפלאים,
    כבן למשפחה פרסית אשמח מאוד לקבל את שם הספר או קישור לקניית הספר יהיה יותר טוב
    תודה רבה.

  3. אם ככה אפשרי את שם הספר או לינק להזמנה ?

    1. מצטרף לשאלה/בקשה לשם הספר. תודה

      1. אהרוני Author says:

        cooking in Iran מאת Najmieh Batmanglij

        1. רב תודות

  4. היי, איזה חלק של כבש? (כתף, הולך?)

  5. היי, איזה חלק בכבש מתאים פה?

  6. דני דורי says:

    באופן לא מפתיע נראה מתכון נפלא, ברשותך שתי שאלות
    ■ לכמה מנות מיועד המתכון? או, אשאל את זה אחרת, פי כמה להכפיל את המתכון לעשרים אנשים (רובם רעבתנים)? והאם להכפיל כמו שזה או שבכמויות יותר גדולות היחסים בין המרכיבים משתנים?
    ■ אף פעם לא נתקלתי במתכון הזה, ידוע לך במקרה מה שמו של התבשיל?
    כרגיל תודה ענקית
    דני

  7. דני דורי says:

    מנסה "לרענן" את השאלה ששאלתי לפני שמונה חודשים
    תודה רבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close