כדורי פרגית מצופים פיסטוק

יש משהו בקציצות עוף שאין בקציצות בשר: קלילות רבה יותר, ובמיוחד כשמדובר בקציצות העשויות מפרגית טחונה. את הטחינה אין צורך שתעשו לבד בבית, אלא תבקשו מהקצב בסופר לטחון לכם אותה, וכדאי אפילו פעמיים. אני אוהב קציצות עוף בין השאר משום שלעוף יש מעין יכולת לספוג טעמים באופן ברור ומובחן. ובואו נפריך כבר את המיתוס שטיגון בשמן עמוק משמין יותר מטיגון במחבת. זה פשוט לא נכון, במיוחד כשמקפידים שהשמן יהיה חם דיו (אבל לא מדי, שהקציצות תתבשלנה גם מבפנים). ואין בעיה לחמם אותן. כל שצריך הוא לכסות אותן בנייר כסף, להכניס לתנור בחום בינוני לעשר דקות – והן כמו חדשות.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

מצרכים

לכדורי העוף

500 גרם פרגיות טחונות

חצי בצל אדום קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות דק

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

חצי כוס פירורי לחם

חצי כוס כוסברה קצוצה דק

3 בצלים ירוקים קצוצים דק

1 ביצה

מעט שבבי צ'ילי חריפים

1 כף קליפת לימון מגורדת

2 כפות רוטב סויה

כפית שמן שומשום

מלח, פלפל שחור גרוס

 

לציפוי

4\3 כוס פיסטוקים קצוצים

 

איך מכינים

  1. מערבבים את כל החומרים של כדורי העוף לתערובת. לשים כשלוש דקות, מכסים ומקררים כשעה לפחות לאיחוד טעמים.
  2. צרים מהתערובת כדורים קטנים. גודל כדורי פינג פונג יהיה מצויין.
  3. מגלגלים את הכדורים בפיסטוקים הקצוצים כך שהם יהיו מצופים לגמרי בפיסטוקים.
  4. מטגנים את הכדורים, כעשרה כדורים בכל פעם, בשמן עמוק וחם, כחמש דקות. מגלגלים אותם בעדינות בשמן במהלך הטיגון. הציפוי צריך להיות שחום-זהוב. מסננים ומניחים במסננת.
  5. מעבירים לצלחת הגשה. אפשר לפזר מעל עלי ריג'לה או עלי כוסברה טריים.

 

מגישים עם רוטב לטבילה

מערבבים בקערית רבע כוס רוטב סויה, רבע כוס מיץ לימון, כפית שמן שומשום, פלפל צ'ילי פרוס ו-2 כפות כוסברה קצוצה.

 

ואם בקציצות בניחוח אסייתי עסקינן, נסו גם את אלה:

כדורי סלמון אסייתיים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close