וופל אמריקאי כמו שצריך

אפילו אני, שסך הכל אוהב הגזמות, לא מבין איך אפשר לאכול אותו לארוחת בוקר. מבחינתי הוא קינוח נהדר. בכל מקרה, אני מאוד מחבב את העסק הזה של וופל אמריקאי, למרות שבניגוד לבן דודו הפנקייק הוא דורש מכשיר מיוחד להכנתו. בעיקר אני אוהב את הפריכות הנעימה שמצפה אותו ועוטפת את הרוך המנחם הזה שבפנים.

ושיהיה ברור: האופציה המתוקה היא המוכרת והברורה מאליה, אבל אף אחד לא אמר שאי אפשר להכין וופל אמריקאי בגרסה מלוחה, כשמה שיבוא עליו יהיה בהתאם.

הנה וופל אמריקאי. גם מתוק, גם מלוח.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

וופל מתוק

מצרכים

2 כוסות קמח שמרים

2\1 2 כוסות חלב פושר

90 גרם חמאה מומסת

1 כפית תמצית וניל

1 כף אבקת סוכר

2 ביצים גדולות

חצי כפית מלח

אפשר להוסיף גם כף קליפת לימון\תפוז מגורדת

 

וופל מלוח

מצרכים

2 כוסות קמח שמרים

2\1 2 כוסות חלב פושר

90 גרם חמאה מומסת

2 ביצים גדולות

כפית מלח

כף עלי תימין

2 כפות גבינת פרמזן מגורדת דק

אפשר להוסיף גם כף קליפת לימון מגורדת

 

איך מכינים

  1. שמים את כל החומרים בקערה. מערבבים במטרפה לתערובת אחידה, ללא גושים. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתערובת לתפוח כשעה לפחות.
  2. מורחים בשכבה דקה של חמאה את תבנית הוופל. יוצקים מעט מהבלילה למכשיר וקולים כמה דקות עד שהוופלים זהובים יפה.

 

ומה עליהם?

אגסים מזוגגים וגבינת ריקוטה

מצרכים

250 גרם גבינת ריקוטה טרייה

4 אגסים קלופים ומנוקים מליבתם

40 גרם חמאה

3 כפות סוכר

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

רבע כוס מים

קליפה מגורדת מלימון אחד

חצי כוס אוכמניות טריות או קפואות

 

איך מכינים

  1. חותכים את האגסים לאורכם לארבעה חלקים.
  2. שמים במחבת רחבה את החמאה, הסוכר, מיץ הלימון והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האגסים. מכסים ומבשלים יחד כעשר דקות. מידי פעם מערבבים.
  3. מניחים על כל צלחת שני וופלים, עליהם 2 כפות גדושות של גבינת ריקוטה ועליהם רבעי אגסים. מפזרים מעל מעט אוכמניות. זולפים מעט מהסירופ שבמחבת ומגישים.

 

בננות, טופי ואגוזים מסוכרים

מצרכים

4 בננות חצויות לאורכן

4 כפות סוכר חום

 

לטופי

חצי כוס סוכר

125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי מיכל)

חצי כפית תמצית וניל

חצי כוס אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים

 

איך מכינים

  1. מכינים את הטופי: שמים את הסוכר במחבת קטנה. מחממים עד שהוא נמס ומבעבע והופך לאט לסירופ קרמל בהיר. בזמן הזה מביאים את השמנת לרתיחה. את השמנת הרותחת מוסיפים למחבת הסוכר. זה השלב שבו הכל במחבת מתפרע לסוג של בלאגן קטן אבל תמשיכו לערבב עד שהתערובת אחידה.
  2. מפזרים על הצד החתוך של הבננות סוכר חום בשכבה דקה ואחידה. מחממים מחבת טפלון גדולה וכשהיא חמה מניחים את הבננות החצויות עם צד הסוכר על המחבת החמה לשתיים-שלוש דקות עד שהסוכר מתקרמל מעט.
  3. מניחים את הבננות המזוגגות על הוופל. יוצקים מעט מרוטב הטופי החמים מעל ומפזרים את האגוזים המסוכרים.

 

תותים במסקרפונה, תפוז

מצרכים

סלסלת תותים שטופים, מנוקים וחצויים לאורכם

1 כף סוכר

3 כפות ליקר תפוזים

 

250 גרם גבינת מסקרפונה

שליש מיכל שמנת מתוקה

1 כף אבקת סוכר

כפית תמצית וניל

1 כף קליפת תפוז מגורדת

2 כפות ליקר תפוזים

 

איך מכינים

  1. מערבבים בקערה את התותים, כף סוכר וליקר תפוזים. מכסים בניילון נצמד ומקררים.
  2. שמים בקערת המיקסר את המסקרפונה, השמנת, אבקת הסוכר והוניל ומקציפים מעט לתערובת קצפית יציבה.
  3. מניחים על הוופל 2 כפות גדושות מסקרפונה. עורמים עליהם תותים ומגישים.

 

ועל וופל מלוח

עגבניות שרי וגבינת פטה

מצרכים

300 גרם עגבניות שרי בכמה צבעים, חצויות לאורכן

3 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ

6 עלי מרווה

2 כפות חומץ בלסמי

מלח, פלפל גרוס

חופן עלי בזיליקום טריים

150 גבינת פטה מפוררת

 

איך מכינים

  1. שמים את השמן, השום, הפלפל והמרווה במחבת רחבה. כשהשמן חם, מוסיפים את העגבניות, ממליחים ומפלפלים ומטגנים כחמש דקות תוך עירבוב. מוסיפים את החומץ ומערבבים יחד עוד כדקה. מכבים את האש ומערבבים פנימה את עלי הבזיליקום.
  2. מניחים כמות נאה של עגבניות על הוופל. מפזרים מעל את הגבינה המפוררת.

 

קישואים, זיתים ויוגורט

מצרכים

1 בצל סגול קטן קצוץ גס

2 שיני שום קצוצות

4 כפות שמן זית

כף עלי טימין

4 קישואים חצויים לאורכם, ופרוסים לפרוסות בעובי של כסנימטר

מלח, פלפל גרוס

שליש כוס זיתי קלמטה קצוצים גס

מיץ סחוט מלימון אחד

3 כפות עלי נענע קצוצים גס

 

2 גביעי יוגורט צאן

 

איך מכינים

  1. שמים את השמן במחבת רחבה עם השום, הבצל והטימין. כשהוא חם מוסיפים את הקישואים, מלח ופלפל ומטגנים תוך עירבוב כשלוש דקות.
  2. מוסיפים את הזיתים ומיץ הלימון ומבשלים יחד עוד דקה. מכבים את האש ומערבבים פנימה את הנענע.
  3. מניחים ערימת קישואים על הוופל המלוח. זולפים מעל יוגורט ומעט שמן זית.

ואם בספק-קינוח-ספק-ארוחת בוקר עסקינן, נסו גם את הפנקייק הנהדר הזה:

פנקייק "סופלה" אוורירי במיוחד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close