שטיחי בצק פילו

את חיבתי הגדולה לבצק פילו אתם מכירים כבר שנים. ולא בכדי: הוא קל לשימוש, קונים אותו מוכן ולא צריך לטרוח מדי בהכנתו. לצד כל אלה הוא גם וורסטילי מאוד ואפשר להכין ממנו כל כך הרבה מנות משגעות.

הנה טכניקה אחת שחביבה עליי במיוחד. אני לוקח ארבע שכבות של יריעות פילו שלמות, מונחות זו על גבי זו עם תערובת של חמאה ותמצית, תמצית וניל וסוכר. אני מניח אותן על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ומניח עליהן תבנית תנור נוספת שמשמשת כמשקולת ומהדקת את שכבות הפילו אלה לאלה בחוזקה. רק אז אני אופה את כל העסק עד שמתקבל מעין שטיח בצק דק, קשיח ושחום. והפריכות, אלוהים הפריכות. והסוכר, אלוהים הסוכר שנעשה מעין ענבר קרמלי מושלם.

אנחנו נתחיל מהמתכון הבסיסי, של שטיח הפילו הזה, ואחר כך נדבר על כל מה שאפשר לעשות איתו.

אבל קודם תזכורת: 

את הבצק הקפוא מפשירים כמה שעות טובות מחוץ למקרר. הבצק צריך להיות מופשר לגמרי, אחרת הוא עלול להיקרע.

מאחר ומדובר בבצק דק מאד ונטול שומן יש לו נטייה ברורה להתייבש, ואז הוא מאבד את הגמישות שלו ונקרע\נשבר. זה אומר שהוא צריך להיות מכוסה במגבת מטבח, וצריך למרוח עליו מיד שכבת שומן דקה (חמאה או שמן זית).

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

שטיח בצק פילו

מצרכים

4 דפי פילו מופשרים

60 גרם חמאה מומסת

2 כפיות תמצית וניל

סוכר

 

איך מכינים

  1. מערבבים את החמאה עם תמצית הוניל.
  2. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומניחים עליו דף בצק פילו.
  3. מורחים את דף הבצק בתערובת החמאה ומפזרים עליו שכבה דקה של סוכר.
  4. מניחים עוד דף וחוזרים על הפעולה.
  5. ככה עושים עם כל ארבעת היריעות. על הריעה האחרונה מורחים את תערובת החמאה, אבל לא מפזרים מעל סוכר.
  6. מניחים על היריעה האחרונה עוד נייר אפייה ועל הכל מניחים עוד תבנית תנור, שתלחץ ותצמיד את דפי הבצק אלה לאלה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות לכ-25 דקות. מציצים לראות שהבצק אכן שחום דיו.
  8. מוציאים מהתנור, מסירים את התבנית העליונה ומניחים לזה להתקרר.
  9. ויש גרסה מלוחה:
  10. במקום חמאה מומסת מורחים את הבצק בשמן זית, מפזרים עליו שכבה דקה של פירורי לחם, שכבה דקה של גבינת פרמזן מגורדת דק ומעט עלי תימין ומכינים בדיוק באותה צורה.

 

ומה עושים עם זה?

בצק פילו עם תאנים, מסקרפונה ומייפל (בצילום)

מצרכים

יריעת בצק פילו אפוייה (הגרסה המתוקה)

מעט סירופ מייפל

3 כפות פיסטוקים קלויים קצוצים

 

לקרם המסרקפונה

1 מיכל מסקרפונה (250 גרם)

חצי מיכל שמנת מתוקה להקצפה (125 גרם)

כפית תמצית וניל

כף וחצי סוכר

 

לתאנים

8 תאנים חצויות

30 גרם חמאה

מעט סוכר

 

איך מכינים

  1. שמים בקערת המיקסר את המסקרפונה, השמנת, הוניל והסוכר. מקציפים כמה דקות לקרם יציב.
  2. מורחים את התאנים בחמאה המומסת, מפזרים עליהן מעט סוכר וצולים מתחת לגריל הביתי 3-4 דקות.
  3. שוברים בעדינות את יריעת הבצק לחתיכות שונות.
  4. שמים על כל צלחת תלולית נאה, כשלוש כפות של הקרם.
  5. תוקעים בקרם 3-4 פיסות בצק שבורות בעמידה, במרחק מה אלה מאלה (כמו בצילום).
  6. מניחים ליד הקרם את התאנים הצלויות, מפזרים מעל את הפיסטוק וזולפים מעל סירופ מייפל.

 

בצק פילו פריך עם קרם ליים ופירות אדומים

מצרכים

יריעת בצק פילו אפויה פריכה (הגרסה המתוקה)

אבקת סוכר

 

לקרם הליים

3/4 כוס מיץ ליים או לימון

כף קליפת ליים או לימון מגורדת

3/4 כוס סוכר

4 ביצים

200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

 

לפירות

אוכמניות, מיכל אחד

פטל שחור, מיכל אחד

פטל אדום, מיכל אחד

 

איך מכינים

  1. שמים את מיץ וקליפת הלימון, הסוכר והביצים בסיר וטורפים היטב. מבשלים על להבה בינונית תוך טריפה מתמדת עד שהקרם מסמיך יפה וכל זה מבלי להביא אותו לרתיחה.
  2. מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה בהדרגה ומערבלים עם מוט ריסוק ידני לקרם חלק וקטיפתי.
  3. מקררים במקרר.
  4. שוברים בעדינות את יריעת הבצק לחתיכות שונות.
  5. מניחים על צלחת פיסת בצק, עליה מורחים שכבה נדיבה של הקרם ומפזרים עליה תערובת פירות אדומים.
  6. מניחים על הפירות עוד יריעת בצק, עליה קרם לימון ועליו עוד תערובת פירות.
  7. מניחים מעל לכל עוד חתיכת בצק, מהדקים ומפזרים מעל מעט אבקת סוכר.

 

בצק פילו עם פטה ועגבניות צלויות

מצרכים

יריעת בצק פילו אפוייה (הגרסה המלוחה)

 

לעגבניות

חופן עגבניות שרי צבעוניות, חצויות

4 עלי מרווה, 2 שיני שום פרוסות

5 כפות שמן זית

3 כפות חומץ בלסמי

מלח, פלפל גרוס

8 זיתי קלמטה מגולענים, קצוצים גס

חופן עלי בזיליקום

 

לגבינה

1 מיכל גבינת ריקוטה

150 גרם גבינת פטה מפוררת

 

איך מכינים

  1. מערבבים את הריקוטה עם הפטה לתערובת אחידה.
  2. שמים את השמן, המרווה והשום במחבת. כשהיא חמה מוסיפים את העגבניות ומטגנים בעדינות תוך עירבוב כשלוש דקות. מוסיפים את חומץ הבלסמי, המלח והפלפל, ואת הזיתים הקצוצים ומבשלים עוד דקה-שתיים.
  3. מורידים מהאש.
  4. מניחים על צלחת תלולית יפה של תערובת הגבינות, כמות של כשלוש כפות.
  5. תוקעים בקרם 3-4 פיסות בצק שבורות, בעמידה, במרחק מה אלה מאלה (כמו בצילום).
  6. מפזרים מעל הגבינות מתערובת העגבניות, מטפטפים מנוזלי המחבת מעל, מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים.

 

ואם בבצק פילו עסקינן, מה לגבי המאפה היפה הזה?

מאפה "אקורדיון" פילו עם ארטישוק וגבינות

הצטרפו לשיחה

  1. כל מתכון פשוט תענוג. בדיוק השדרוג של הבישול הביתי שכל אחד מחפש. סתם רציתי להגיד תודה.

    1. אהרוני Author says:

      תודה לך, כיף לשמוע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close