גראטן כרובית כמו שלא הכרתם

בשנים האחרונות התאהבתי בה. במרקם שלה, בטעמה הנהדר, האופייני והמוגדר כל כך. וכשמתייחסים אליה יפה, דהיינו לא מבשלים אותה עד שתצא נשמתה, היא מחזירה אהבה ומתבררת להיות מגוונת מאוד.

אני מדבר כמובן על הכרובית. המתכון היום מוקדש רק אליה, עם מנה מענגת במיוחד של גראטן כרובית וראש סלרי. אחריה יבואו עוד שני רעיונות לשימוש בירק המופלא הזה, של "טאבולה" כרובית ופרגיות מוקפצות עם פרחי כרובית.

הכי מצחיק זה להגיד כרובית והכי כיף זה לאכול אותה.

 

גראטן כרובית וראש סלרי

מצרכים

כרובית טרייה ומוצקה

1 ראש סלרי גדול קלוף ושטוף

3 שיני שום כתושות

2 כפות עלי תימין טריים

1 מיכל שמנת מתוקה

כוס וחצי חלב

מלח, פלפל גרוס

מעט אגוז מוסקט טחון

150 גרם גבינה קשה מגורדת (קשקבל, אמנטל, גרוייר או אחרת)

חצי כוס פירורי לחם

2 כפות שמן זית

 

איך מכינים

  1. מערבבים את השמנת, החלב, השום, המלח, הפלפל, אגוז המוסקט והתימין בקערה.
  2. מסירים את החלק התחתון של הכרובית ומעמידים אותה על קרש חיתוך. פורסים את הכרובית לאורכה לפרוסות שלמות של קצת פחות מסנטימטר. החלקים החיצוניים של הכרובית יתפרקו ולא יהיו פרוסות שלמות. לא לדאוג.
  3. חותכים את ראש הסלרי לשניים ופורסים כל מחצית לפרוסות דקות.
  4. משמנים תבנית חסינת חום, אובאלית, במעט שמן זית. מניחים בה לסירוגין שורה של כרובית ושורה של סלרי עד שהתבנית מלאה ומסודרת יפה.
  5. יוצקים לתבנית את תערובת החלב-שמנת. מפזרים מעל את הגבינה המגורדת. מערבבים את פירורי הלחם היטב עם 2 כפות שמן הזית ומפזרים גם אותם בשכבה דקה מעל.
  6. מכסים בנייר כסף. מחוררים אותו מעט עם סכין קטנה. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כשעה. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לצלות עוד כחצי שעה עד שפני המאפה שחומים לגמרי.

 

"טאבולה" כרובית

מצרכים

כרובית קטנה, טרייה ומוצקה

1 בצל סגול קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות דק

2 עגבניות בשלות קצוצות

2 מלפפונים קצוצים

3 צנוניות קטנות קצוצות

כוס עלי פטרוזילה קצוצים

חצי כוס עלי נענע קצוצים

4 בצלים ירוקים קצוצים

גרגירים מרימון אחד

 

לרוטב

רבע כוס שמן זית

שליש כוס מיץ לימון סחוט טרי

קליפה מגורדת מלימון אחד

מלח, פלפל שחור גרוס

מעט שבבי צ'ילי יבשים

 

איך מכינים

  1. אפשר לגרד את הכרובית בפומפייה. הכי קל לפרק אותה לפרחים ולרסק במעבד מזון. שימו לב, עשו זאת בשלוש-ארבע נגלות, ולא לרסק יותר מידי. ממש לתערובת פירורית.
  2. שמים את כל חומרי הסלט למעט הרימונים בקערה ומערבבים.
  3. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית, יוצקים לסלט ממש לפני ההגשה ומערבבים יפה.
  4. מפזרים מעל את גרגירי הרימון ומגישים.

 

פרגיות עם כרובית

מצרכים

כרובית קטנה, טרייה ומוצקה מפורקת לפרחים קטנים

300 גרם פרגיות חתוכות לקוביות של כסנטימטר

4 כפות שמן

3 שיני שום קצוצות

1 בצל קצוץ

1 כף ג'ינג'ר קצוץ

3 בצלים ירוקים קצוצים

 

לרוטב

3 כפות רוטב סויה

1 כף דבש

4 כפות מיץ לימון סחוט טרי

מעט שבבי צ'ילי יבשים

כפית שמן שומשום

 

איך מכינים

  1. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.
  2. מאדים את פרחי הכרובית בכלי אידוי כעשר דקות.
  3. שמים את השמן במחבת גדולה או ווק וכשהוא חם מאוד, ממש מעלה עשן, מכניסים פנימה את השום, הבצל והג'ינג'ר לטיגון של דקה. מוסיפים את הפרגיות הקצוצות ומטגנים תוך עירבוב כשלוש דקות.
  4. מוסיפים את פרחי הכרובית המאודים ומערבבים דקה. ממליחים ומפלפלים בעדינות.
  5. יוצקים פנימה את הרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים יחד תוך עירבוב דקה.
  6. לפני ההגשה מפזרים מעל את הבצל הירוק.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ויש גם את הגראטן המושלם הזה… נסו אותו:

גראטן תפוחי אדמה

 

 

הצטרפו לשיחה

  1. אבל זה לא טבעוני….

    1. אהרוני Author says:

      היי ענבר,
      נכון. הקטגוריה היא של צמחוני וטבעוני יחד. יש כמה מתכונים טבעוניים נהדרים, כמו הסטייק של הכרובית הצלוייה, למשל.

    2. אהרוני Author says:

      היי ענבר,
      נכון. הקטגוריה היא של צמחוני וטבעוני יחד. יש כמה מתכונים נהדרים, כמו הסטייק של הכרובית הצלויה, למשל.

  2. מצא חן בעיני הגרטן של הכרובית עם הסלרי רק יש לי בעיה רצינית. אסור לי לישתות חלב מפאת סוכר החלב לכן אני משתמשת בשמנת צימחית של אלפרו שנקראת אצלנו סויה קואיזין. ומאחר שאני משתמשת בה המון כי היא טובה גם לתפוחי אדמה פירה או גרטן מפוחי אדמה או לרטבים מסויימים שאני מכינה גם עם עגבניות וגם עם פיטריות. אני ממליצה עליה בחום או על שמנת צימחית אחרת. הכמויות כמו שרשום במתכון שלך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close