בורקס מבצק יוגורט

מתכון מגוון מאוד לפנינו חברים. הנושא: בצק יוגורט. האפשרויות: רבות ומגוונות. ההנאה: מובטחת. זה בצק נהדר ופשוט במיוחד להכנה, שקיים בכל מיני גרסאות במטבחים הבלקניים. העיקרון הוא פשוט: במקום להוסיף לקמח ולשאר מרכיבי הבצק מים, מוסיפים לו יוגורט, שמעשיר אותו פלאים. אני אפילו לא מעבד אותו במיקסר, אלא ביד, בתוך קערה גדולה. ככה הכי קל וכיף להכין אותו.

אנחנו נלך על מאפים דמויי-בורקס במילויים שונים, מגבינות, חצילים ודלעת ועד מילוי מתוק של תפוחים.

 

בצק יוגורט בסיסי

מצרכים

2\1 3 כוסות קמח

כפית אבקת אפיה

חצי כוס שמן זית

1 גביע יוגורט כבשים (150 גרם)

1 ביצה

מלח

 

איך מכינים

  1. שמים את הקמח ואבקת האפיה בקערה ומערבבים.
  2. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ולשים לבצק אחיד ונוח.
  3. מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה לפחות לפני שממלאים.

 

בורקס במילוי דלעת וגבינה בולגרית (בצילום)

מצרכים

1 כמות בצק יוגורט קר

1 ביצה טרופה עם מעט מים

3 כפות שומשום לבן או שחור

 

למילוי

750 גרם דלעת חתוכה לקוביות של כ-2 ס"מ

3 כפות שמן זית

1 כף דבש

6 עלי מרווה

מלח, פלפל גרוס

מעט שבבי צ'ילי חריפים

250 גרם גבינה בולגרית מפוררת

 

איך מכינים

  1. שמים את קוביות הדלעת בתבנית. מערבבים אליה את השמן, הדבש, המרווה, שבבי הצ'ילי, המלח והפלפל. צולים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לכחצי שעה, עד שהדלעת שחומה יפה. מוציאים ומקררים לגמרי.
  2. מרסקים את הדלעת הצלויה במזלג למחית גבשושית, ואז מערבבים פנימה את הגבינה המפוררת.
  3. מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים חלק אחד על משטח מקומח לעלה דק למדי. חותכים עיגולים בקוטר של כ-12-14 ס"מ (את השאריות אוספים לשימוש חוזר).
  4. שמים במרכז כל עיגול כף מילוי. אוספים את שולי הבצק מעל המילוי לחצי ירח (כמו בורקס, אבל עומד. אפשר גם שוכב…). מהדקים וצובטים היטב את שולי הבצק אלה לאלה.
  5. מניחים בתבנית אפיה מרופדת נייר אפיה. מורחים בביצה הטרופה, מפזרים מעל מעט שומשום ואופים בחום של 180 מעלות כ-35-40 דקות עד שהמאפים זהובים ויפים.

 

בורקס במילוי חצילים וגבינה

(הכינו כמות כפולה או משולשת מהמילוי, כי במקרה זה גם סתם סלט חצילים טעים במיוחד)

 

מצרכים

1 חציל בלאדי גדול וטרי

3 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

3 בצלים ירוקים קצוצים

כוס כוסברה קצוצה

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ

מלח, פלפל גרוס

200 גרם גבינה בולגרית מפוררת

 

איך מכינים

  1. קולים את החציל השלם בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-30-40 דקות, עד שהוא רך דיו. מוציאים ומקררים לגמרי.
  2. קולפים את החציל וקוצצים גס. מערבבים אליו את שאר החומרים.
  3. מרדדים את הבצק, חותכים לעיגולים, ממלאים אותם בתערובת החציל ומכינים בדיוק כמו במתכון הקודם.

 

בורקס במילוי ארטישוק משומר וגבינות

מצרכים

1 צנצנת קטנה של ארטישוק משומר בשמן זית

2 שיני שום קצוצות

חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת

חצי כוס גבינת ריקוטה טרייה

כף פסטו

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מסננים את הארטישוק, קוצצים גס ומערבבים עם שאר החומרים לתערובת אחידה.
  2. מרדדים את הבצק, חותכים לעיגולים, ממלאים אותם בתערובת הארטישוק ומכינים בדיוק כמו במתכון הקודם.

 

 

מאפים במילוי תפוחים וקינמון

(כן, מילוי מתוק לבצק שעשוי שמן זית. זה יוצא נהדר)

 

מצרכים

3 תפוחי גראני סמית, קלופים, מנוקים מליבתם וחתוכים לקוביות קטנות

30 גרם חמאה

שליש כוס סוכר

כפית קינמון

קליפה מגורדת מלימון אחד

מיץ מלימון אחד

 

כף אבקת סוכר להגשה

 

איך מכינים

  1. שמים במחבת רחבה את החמאה, הסוכר, הקינמון, מיץ וקליפת הלימון ומבשלים על להבה גבוהה עד למעין קרמל בהיר. מוסיפים את התפוחים ומבשלים יחד שלוש דקות. מקררים לגמרי.
  2. מרדדים את הבצק, חותכים לעיגולים, ממלאים אותם בתערובת התפוחים ומכינים בדיוק כמו במתכון הקודם.
  3. מוותרים על השומשום וזורים במקום אבקת סוכר, אחרי האפיה.

 

מילוי גבינות וצימוקים

מצרכים

1 מיכל גבינת ריקוטה (250 גרם)

1 מיכל גבינת מסקרפונה (250 גרם)

4\3 כוס צימוקים

מיץ וקליפה מלימון אחד

כפית תמצית וניל

שתי כפות אבקת סוכר למילוי

 

כף אבקת סוכר להגשה

 

איך מכינים

  1. משרים את הצימוקים במיץ וקליפת הלימון שעה לפחות.
  2. מערבבים את כל החומרים (למעט כף אבקת הסוכר להגשה) לתערובת אחידה.
  3. מרדדים את הבצק, חותכים לעיגולים, ממלאים אותם בתערובת הגבינות ומכינים בדיוק כמו במתכון הקודם.
  4. מוותרים על השומשום וזורים במקום כף אבקת סוכר, אחרי האפיה.

 

מילוי תמרים ואגוזים

מצרכים

350 גרם תמרים מגולענים, מעוכים למעין משחה

קליפה מגורדת מתפוז אחד

רבע כפית הל טחון

100 גרם אגוזי מלך קצוצים

2-3 כפות ברנדי

 

כף אבקת סוכר להגשה

 

איך מכינים

  1. מערבבים את כל החומרים (למעט כף אבקת הסוכר להגשה) לתערובת אחידה.
  2. מרדדים את הבצק, חותכים לעיגולים, ממלאים אותם בתערובת התמרים ומכינים בדיוק כמו במתכון הקודם.
  3. מוותרים על השומשום וזורים במקום כף אבקת סוכר, אחרי האפיה.

 

ונוטלה, כמובן. ערבבו צנצנת נוטלה עם חצי כוס שוקולד צ'יפס ומלאו את עיגולי הבצק בתערובת.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ונסו גם את המאפה הזה, על שלל אפשרויות המילוי שלו:

מאפה בצק עלים מודולרי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close