שניצל וינאי, ועוד כמה גרסאות

יש האוהבים אותו דקיק במיוחד ויש המעדיפים אותו עבה. לעומת זאת יש המטגנים אותו בשמן עמוק ויש המטגנים על מחבת ב"שמן שטוח". יש הסוחטים עליו לימון ויש מי שלא. אבל בסיכומו של דבר מדובר במאכל בסיסי של שלושה-ארבעה מרכיבים, וזה, כנראה, סוד קסמו.

גם אצלנו בבית שניצל הוא מאכל די פופולרי. בפעמים שאני מכין אותו אני דווקא לא מכין את הגרסה הקלאסית הפשוטה, כי האמת היא שאני לא מבין למה נתקענו עליה באופן גורף. הרי שעל אותו עיקרון ובלי שום עבודה נוספת, רק עם תיבול קצת פחות שגרתי, נפתח מנעד האפשרויות למגוון גדול בהרבה. ממילא השניצל חצה כבר מזמן את גבולותיה של אוסטריה והפך למאכל נפוץ בעולם. אין, אי לכך, כל סיבה לא לתבל אותו באופנים שונים מעבר לגרסה הבסיסית.

למשל:

שניצל עם חרדל, לימון ועשבי תיבול (בצילום)

מצרכים

6 חזות עוף פרוסים לשניצל

מלח, פלפל גרוס

2 ביצים

כף גדושה חרדל דיז'ון חלק

2 שיני שום מגורדות

כף קליפת לימון מגורדת

2 כפות עשבי תיבול יבשים (תימין, רוזמרין, פטרוזיליה)

כוס פירורי לחם או פנקו

 

איך מכינים

  1. טורפים יחד בכלי שטוח את הביצים, החרדל, השום, קליפת הלימון ועשבי התיבול.
  2. ממליחים ומפלפלים את חזה העוף. טובלים את חזה העוף בקמח, אחר בתערובת הביצה ולבסוף בפירורי הלחם משני הצדדים. מניחים על נייר האפיה ומהדקים מעט ובעדינות רבה את חזה העוף, עם כף היד.
  3. מטגנים בשמן חם כשלוש דקות מכל צד עד שהשניצל זהוב עמוק ופריך.

 

שניצל אריסה חריף

מצרכים

6 חזות עוף פרוסים לשניצל

מלח, פלפל גרוס

קמח לקימוח

2 ביצים

כף אריסה חריפה

כף לימון כבוש קצוץ דק מאוד

2 כפות כוסברה קצוצה דק

כוס פירורי לחם או פנקו

 

איך מכינים

  1. טורפים יחד בכלי שטוח את הביצה, האריסה, הלימון הכבוש והכוסברה.
  2. ממליחים ומפלפלים את חזה העוף. טובלים את חזה העוף בקמח, אחר בתערובת הביצה ולבסוף בפירורי הלחם משני הצדדים. מניחים על נייר האפיה ומהדקים מעט ובעדינות רבה את חזה העוף, עם כף היד.
  3. מטגנים בשמן חם כשלוש דקות מכל צד עד שהשניצל זהוב עמוק ופריך.

 

שניצל אסייתי

מצרכים

6 חזות עוף פרוסים לשניצל

קמח לקימוח

מלח, פלפל גרוס

2 ביצים

2 כפות רוטב סויה

כפית ג'ינג'ר מגורדת דק

2 שיני שום מגורדות דק

2 כפיות דבש

כוס פירורי לחם או פנקו

 

איך מכינים

  1. טורפים יחד בכלי שטוח את הביצה, הסויה, הדבש, הגינג'ר והשום.
  1. ממליחים ומפלפלים את חזה העוף. טובלים את חזה העוף בקמח, אחר בתערובת הביצה ולבסוף בפירורי הלחם משני הצדדים. מניחים על נייר האפיה ומהדקים מעט ובעדינות רבה את חזה העוף, עם כף היד.
  2. מטגנים בשמן חם כשלוש דקות מכל צד עד שהשניצל זהוב עמוק ופריך.

 

שניצל אדום

מצרכים

6 חזות עוף פרוסים

מלח, פלפל גרוס

2 ביצים

כף פפריקה מעושנת

כף רכז עגבניות

מעט שבבי צ'ילי חריפים

כף תערובת תבלינים "ראס אל חנות"

כוס פירורי לחם או פנקו

 

איך מכינים

  1. טורפים יחד בכלי שטוח את הביצה, הפפריקה, רכז העגבניות, שבבי הצ'ילי והראס אל חנות.
  2. ממליחים ומפלפלים את חזה העוף. טובלים את חזה העוף בקמח, אחר בתערובת הביצה ולבסוף בפירורי הלחם משני הצדדים. מניחים על נייר האפיה ומהדקים מעט ובעדינות רבה את חזה העוף, עם כף היד.
  3. מטגנים בשמן חם כשלוש דקות מכל צד עד שהשניצל זהוב עמוק ופריך.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ואם בעופות פריכים עסיקנן, נסו גם את המתכון הזה:

פרגיות פריכות במחבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close