תפוחי אדמה עם פטנט

כבר כמה זמן שאני רואה את צורת החיתוך הזו רצה ברשת. אתם מכירים אותי, אני אוהב "מלאכת יד" בבישול, רק תהיתי אם לחיתוך היפהפה הזה יש גם יתרונות מלבד לצורתו המרשימה.

והרי מסקנותי: כן, כי השוליים נעשים חרוכים ופריכים מאוד – ויש הרבה שוליים כאלה משום צורת החיתוך. ה"בפנים" לעומת זאת רך ועדין.

אם רוצים הכל פריך, אפשר לטגן את השיפוד בשמן עמוק לפני התיבול ורק אז, אחרי הטיגון, לתבל.

ואם אתם רוצים להבין בדיוק את שיטת החיתוך, גשו לעמוד האינסטגרם שלי, שם תראו איך הכנתי את תפוחי האדמה שלי.

 

מצרכים

שישה תפוחי אדמה גדולים מאוד, קלופים

6 שיפודי עץ

מלח, פלפל גרוס

חצי כוס שמן זית

2 כפות טימין קצוץ

4 שיני שום קצוצות דק

כפית פפריקה חריפה

 

איך מכינים

חיתוך תפוחי האדמה:

  1. חותכים את תפוחי האדמה למלבנים בגודל שווה. (מהשאר תכינו פירה)
  2. לוקחים שני צ'ופסטיקס ומניחים אותם צמוד לתפוחי האדמה בחלק הארוך.
  3. עם סכין חדה חותכים חתכים עמוקים לרוחב תפוח האדמה עד שהסכין נעצרת בצ'ופסטיקס. החתכים צריכים להות צפופים ודקים.
  4. הופכים את תפוח האדמה לצידו השני. מניחים את הצופסטיקס שוב באותה צורה. הפעם החתכים הם אלכסוניים בזווית של 45 מעלות. שוב חותכים עד שהסכין נעצרת בגובה הצ'ופסטיקס.
  5. משחילים שיפוד לאורך מלבן תפוח האדמה, מותחים את המלבן משני צידיו ככה שתפוח האדמה נפרש יפה.

תיבול ואפייה:

  1. מערבבים את שמן הזית עם כל התבלינים ומורחים על תפוחי האדמה ומשתדלים שיכנס בין החריצים.
  2. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה.
  3. מטפטפים עוד מעט שמן זית מעל.
  4. אופים בחום של 190 מעלות כ-45 דקות עד שהשוליים חרוכים ופריכים.

ואם בתפוחי אדמה נהדרים עסקינן, נסו גם את אלה:

תפוחי אדמה צלויים פריכים

הצטרפו לשיחה

  1. שלום, האם אפשר להשתמש בשמן זית במקום חמאה?

    1. אהרוני Author says:

      היי דבורה,
      אפשר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close