עוגיות חמאה במילוי ריבת תותים

נורא כיף להכין את העוגיות היפות האלה, ובעיקר כיף לאכול אותן. הן מתפוררות בפה ומשתלבות נהדר עם ריבה (תותים, במקרה הזה, אם כי אפשר כל ריבה שרוצים, או אפילו נוטלה).

 

מצרכים

200 גרם חמאה רכה

100 גרם אבקת סוכר

2 כפיות תמצית וניל אמיתית

1 חלמון

1 ביצה

300 גרם קמח

1/2 כוס ריבת תותים

מעט אבקת סוכר, לבזיקה

 

תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה

 

איך מכינים

  1. שמים בקערת המיקסר את החמאה ואבקת הסוכר ומקציפים 5 דקות.
  2. מוסיפים את החלבון והביצה, ומערבלים שניים-שלושה סיבובים.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבלים קצרות, עד שכל החומרים מתערבבים. מוציאים מהקערה, עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר שעה לפחות.
  4. מניחים את הבצק על גליון נייר פרגמנט, משטחים מעט בעזרת כפות-הידיים, ומכסים בגליון נייר נוסף.
  5. מרדדים את הבצק בין שני הגליונות לעובי אחיד של 2 מ"מ. שומרים במקרר כחצי שעה.
  6. מסירים את הגיליון העליון, וקורצים מהבצק (עם חותכן או עם כוס) עיגולים בקוטר 10 ס"מ. במרכז מחצית מהעיגולים עושים חור בקוטר 2 ס"מ. מכסים, ושומרים במקרר שעה.
  7. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים את כל עיגולי בצק לתבנית, ואופים 12 דקות. מתקבלות עוגיות בהירות וחיוורות למראה. מקררים.
  8. מורחים על כל עיגול בצק שלם שכבה דקה של ריבה, ומכסים בעיגול הבצק עם החור. מפזרים מעל מעט אבקת סוכר ומגישים.

 

* גיוון: אפשר להחליף את הריבה בנוטלה, בקרם שוקולד, או בריבת-חלב.

 

הצטרפו לשיחה

  1. היי,

    יש מצה שיש טעות במתכון והכוונה היא ל- חלמון ולא חלבון?

    תודה

    1. אהרוני Author says:

      היי אלה,
      אכן מדובר בטעות. יש להשתמש בביצה אחת ובנוסף אליה בחלמון אחד, כפי שעודכן עתה במתכון.
      בהצלחה!

  2. אילה נאגר says:

    תודה רבה אל התיקון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close