מרנג עם גבינת מסקרפונה ופירות אדומים

קודם כל אני מלמד איך להכין מרנג בסיסי, בתוספת של טריק קטן שמבטיח שהוא יצא פריך ויבש כהלכתו. מרגע שתלמדו להכין את המרנג תוכלו לשלב אותו עם כל גבינה ופרי שאתם אוהבים. במקרה הזה מדובר בגבינת מסקרפונה ופירות אדומים.

 

קצף מרנג בסיסי

הנה פטנט פשוט מאוד שיבטיח שהמרנג שלכם יצא פריך ויבש כמו שצריך. רק שמים את קערת המיקסר על סיר עם מים רותחים, כדי שהאדים יחממו מעט את החלבונים עם הסוכר (בכמות שווה) שבקערה, עד שהם חמימים מעט. רק אז להקציף לקצף. לא תאמינו איזה קצף יציב, מבריק ונוח לעבודה מתקבל מהעניין. המרנג שיתקבל ממנו הוא משובח ביותר.

 

מצרכים

5 חלבונים

150 גר' סוכר

2 כפות קורנפלור

 

איך מכינים

  1. שמים את החלבונים והסוכר בקערת המיקסר.
  2. מניחים את הקערה על סיר ובו מים רותחים ומחממים את החלבונים והסוכר כחמש דקות, עד שיהיו חמימים מעט (והדרך הטובה לבדוק אם זה חמים מספיק היא פשוט עם האצבע) .
  3. מורידים מהאדים, מחברים את הקערה למיקסר ומקציפים כחמש דקות, עד לקבלת קצף מבריק ויציב ביותר.
  4. מוסיפים את הקורנפור ומערבלים עוד רגע בעדינות לתערובת אחידה.

מורחים את המרנג על תבנית מרופדת בנייר אפיה לעיגול באחת המדרכים הבאות:

  1. מניחים על הנייר את הטבעת של תבנית קפיצית מתפרקת, כדי לסמן עיגול מדוייק.
  2. מניחים עם כף גדולה את הקצף בתוך טבעת התבנית, מפזרים בסביב סביב עד שהטבעת מלאה בקצף והוא עם "הרים וגבעות"
  3. מרימים בזהירות את הטבעת.
  4. אופים בחום של 100 מעלות כשלוש-ארבע שעות עד שהמרנג יבש וקשיח.

 

  1. לחילופין, אפשר לזלוף אל טבעת התבנית את המרנג עם שק זילוף עם פיה רחבה בצורה נאה.

 

מרנג עם גבינת מסקרפונה ופירות אדומים

מצרכים

קצף מרנג בסיסי כפי שמתואר למעלה

400 גר' מסקרפונה

2 כפות אבקת סוכר

1 כף קליפת לימון מגורדת

2 כוסות פירות אדומים טריים או קפואים

2 כפות סוכר

4 כפות מים

 

איך מכינים

הכנת המרנג:

  1. שמים את הקצף בשק זילוף עם פיה חלקה בקוטר של כסנטימטר. משרטטים על נייר אפיה 10 עיגולים בקוטר של כ-7-8 ס"מ.
  2. זולפים את הקצף דרך הפיה סביב העיגול ובתנועה ספיראלית ממשיכים לזלוף את הקצף, כמו שבלול עד שכל העיגול מלא ב"נחש" קצף.
  3. זולפים סביב שולי העיגול גבעות קטנות של קצף, כך שתווצר מעין "גדר" קטנה סביב. כך עושים עם כל העיגולים.
  4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות במשך כשלוש-ארבע שעות עד שהקצף נוקשה ויבש לגמרי.
  5. מצננים ושומרים בקופסה אטומה עד לשימוש.

הכנת המסקרפונה: 

  1. מערבבים בקערה את המסקרפונה, אבקת הסוכר וקליפת הלימון לתערובת אחידה.
  2. שמים את הסוכר והמים במחבת רחבה ומבשלים עד שהסוכר נמס לגמרי ומתקבל סירופ סמיך מעט. מכניסים פנימה את הפירות האדומים ומבשלים על להבה גבוהה חצי דקה. מורידים מהאש.

הרכבה: 

  1. שמים את עיגולי המרנג על צלחות הגשה. מניחים במרכז כל מרנג 2 כפות מהמסקרפונה ויוצקים עליהם בנדיבות מהפירות האדומים (קרים או חמים, על פי העדפתכם.)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close