את הפוקאצ'ה הזו אני מכין כמעט בכל יום שישי, שבו אני מארח בדרך כלל כעשרים איש לארוחת ערב. הכי אני אוהב להכין אותה עם תאנים, אבל אפשר בהחלט להחליף אותן בכל תוספת שאוהבים: בצל, קישואים, זיתים, פלפלים קלויים והרשימה עוד ארוכה. היא תפוחה, אוורירית וטעימה ביותר. ובעיקר, וזה אולי הכי חשוב, היא גורפת מחמאות ממש כמו שאני אוהב. לא משנה לצד מה תגישו אותה, היא תחמיא באופן נהדר לכל רוטב או סלט שתטבלו אותה בתוכו.
קדימה לעבודה.
מצרכים
לפוקאצ'ה
500 גרם קמח
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
8 גרם שמרים יבשים
350 סמ"ק מים
3 כפות שמן זית
מעל הבצק
2 בצלים חצויים, פרוסים דק
3 כפות שמן זית
6 עלי מרווה קרועים
2 כפות עלי תימין
מעט מלח ופלפל
כ-12 תאנים יפות ובשלות, חתוכות לרבעים
מעט שמן זית
מעט סוכר
איך מכינים
את הפוקאצ'ה
- מערבבים בקערית קטנה חצי כוס מים ואת השמרים ומניחים להם לתסוס כחצי שעה.
- מעבירים את כל החומרים למעט המלח לקערת המיקסר ולשים עם קרס הלישה במהירות נמוכה חמש דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד כמה דקות.
- חשוב: הבצק צריך להיות די רך, דביק ובמרקם שהוא אפילו קצת סליימי. אם הגעתם למרקם שכזה אז אתם במצב מצוין.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- דוקרים, את הבצק עם האצבעות כדי שיפול ויצא ממנו האוויר. מכסים שוב ומפיחים עוד שעה.
- משמנים תבנית אפיה וגורפים אליה את הבצק עם היד. משמנים את האצבעות ומשטחים את הבצק וכמו מורחים אותו בידיים המשומנות על פני התבנית.
- דוקרים את פני הבצק באצבעות ליצירת גומות קטנות. שוב מכסים ומפיחים כחצי שעה.
את התוספת שמעל הבצק
- מערבבים את הבצל הפרוס עם שמן הזית, המלח, הפלפל, המרווה והתימין.
- מפזרים את תערובת הבצל על פני הבצק.
- מניחים את רבעי התאנים מעל.
- מטפטפים על התאנים מעט שמן זית, בוזקים עליהן מעט סוכר ומעט פלפל גרוס.
- מחממים תנור לחום הכי גבוה.
- אופים כ-20 דקות עד שפני הבצק זהובים-שחומים והתאנים מקורמלות מעט.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
ואם בא לכם להמשיך בקו האפייה, נסו לאפות חלה לשבת: