עוגת תפוחים איטלקית קלה ונהדרת

אוקיי, תהרגו אותי, אבל את התפוחים שלי אני מעדיף מבושלים\צלויים\אפויים. תפוחים, מסתבר, שייכים לקבוצה קטנה של פירות וירקות – נחמדים ככל שיהיו – שאחרי בישול עוברים מטמורפוזה וחל בהם קסם של ממש. זה כאילו יוצאת התפוחיות שלהם בזמן הבישול, ואני ממש משתגע על זה.

בקטגוריית עוגות הפרי, עוגות התפוחים על שלל סוגיהן הן ללא ספק האהובות עליי ביותר. כאן באתר כבר יש כמה קינוחי תפוחים נהדרים (פאי, מאפה בצק עלים, שושני תפוחים) ואליהם מצטרפת היום העוגה האיטלקית המקסימה הזו. היא קלה להכנה והיא טעימה נורא.

איזה תפוחים מתאימים לבישול? אלה שאתם הכי אוהבים. הירוקים מתוקים-חמצמצים ("גראני סמית") נהדרים לענייני בישול ואפיה כשמרכיב החמצמצות הטבעית שלהם מוסיפה מימד טעם נוסף לכל התפוחיות הכללית. "חרמון", "פינק ליידי" ו"דלישס" גם יעשו עבודה נהדרת בבישול. בקיצור – מה שבא לכם, ובכל מקרה יהיה תענוג.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

עוגת תפוחים איטלקית

מצרכים

לתפוחים

4 תפוחי פינק ליידי קלופים

40 גרם חמאה

3 כפות סוכר

כף קינמון טחון

כפית תמצית וניל

 

לעוגה

3 ביצים

כוס סוכר

חצי כוס חלב

כפית תמצית וניל

גביע יוגורט או שמנת חמוצה

60 גרם חמאה מומסת

חצי כפית מלח

300 גרם קמח תופח מנופה

 

איך מכינים

  1. מכינים את התפוחים: חוצים את התפוחים לאורכם. מסירים עם כפית פריזאית את החלק הפנימי עם החרצנים. חותכים את התפוחים לאורכם לשמיניות.
  2. שמים את החמאה במחבת רחבה. כשהיא מבעבעת מכניסים פנימה את התפוחים והוניל, מטגנים ומערבבים כשלוש דקות. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים יחד עוד כ-2-3 דקות. מעבירים לקערה ומקררים מעט.
  3. מכינים את העוגה: טורפים בקערה את הביצים, הסוכר והוניל למשך כמה דקות עד שהתערובת תפוחה מעט.
  4. מוסיפים את החלב, היוגורט והחמאה המומסת ומערבבים לתערובת אחידה.
  5. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה.
  6. לוקחים שני שליש מכמות התפוחים (הקרים) ומערבבים בעדינות אל תערובת העוגה.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית קפיצית בקוטר 22-24 ס"מ מרוחה בחמאה.

 

מסדרים את התפוחים:

את שליש התפוחים הנותר מסדרים מעל פני העוגה בצורה נאה:

עוגת תפוחים איטלקית: קלה ונהדרת
עוגת תפוחים איטלקית קלה ונהדרת
צלם: שי נייבורג

יוצקים על התפוחים מעט חמאה מומסת:

עוגת תפוחים איטלקית: קלה ונהדרת
עוגת תפוחים איטלקית קלה ונהדרת
צלם: שי נייבורג

מפזרים על התפוחים מעט סוכר:

עוגת תפוחים איטלקית: קלה ונהדרת
עוגת תפוחים איטלקית קלה ונהדרת
צלם: שי נייבורג
  1. אופים בחום של 180 מעלות כ-50 דקות.
  2. אפשר לפזר מעל מעט אבקת סוכר.

 

ואם בקינוחי תפוחים קלים ומרשימים עסקינן, מיד לנסות גם את זה:

שושני תפוחים חגיגיות (וקלות למרבה הפלא)

הצטרפו לשיחה

  1. יש סיבה טובה לשימוש בקמח תופח ולא בקמח רגיל ולהוסיף אבקת אפייה? סתם משמעותית יקר יותר, לא?

    1. אהרוני Author says:

      היי אייל,
      אפשר בהחלט להשתמש בקמח רגיל ובאבקת אפייה, אין הבדל.

  2. אפשר לעשות את המתכון עם אגסים?

    1. אהרוני Author says:

      בהחלט, זה ייצא נהדר

  3. אחת ששומרת כשרות says:

    איך אוכל להפוך את העוגה לפרווה?

    1. אהרוני Author says:

      בכנות אגיב שאני לא בטוח איזה תחליף טוב יש לשמנת החמוצה. אזכור שיש מי שמחפשים מתכוני פרווה ואולי אעלה בהמשך

      1. מה עם קרם קוקוס?

  4. שאלה- התפוחים כשהצטננו הכירו די הרבה נוזלים. הייתי אחורה להוסיף אותם לבלילה?
    כבר מחכה בציפיה שיצא מהתנור… אבל לדעת לפעם הבאה

    1. אהרוני Author says:

      היי חגית,
      זה בסדר שהם מגירים נוזלים ולא היית צריכה לפעול אחרת

  5. חני בלום גרנד says:

    להכין את המתכונים שלך זה ללכת על בטוח . אוהבת לצפות באהרוני בעשיה הנקיה ,המיוחדת ובהבנת החומרים .ישר כוח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close