אוקיי, תהרגו אותי, אבל את התפוחים שלי אני מעדיף מבושלים\צלויים\אפויים. תפוחים, מסתבר, שייכים לקבוצה קטנה של פירות וירקות – נחמדים ככל שיהיו – שאחרי בישול עוברים מטמורפוזה וחל בהם קסם של ממש. זה כאילו יוצאת התפוחיות שלהם בזמן הבישול, ואני ממש משתגע על זה.
בקטגוריית עוגות הפרי, עוגות התפוחים על שלל סוגיהן הן ללא ספק האהובות עליי ביותר. כאן באתר כבר יש כמה קינוחי תפוחים נהדרים (פאי, מאפה בצק עלים, שושני תפוחים) ואליהם מצטרפת היום העוגה האיטלקית המקסימה הזו. היא קלה להכנה והיא טעימה נורא.
איזה תפוחים מתאימים לבישול? אלה שאתם הכי אוהבים. הירוקים מתוקים-חמצמצים ("גראני סמית") נהדרים לענייני בישול ואפיה כשמרכיב החמצמצות הטבעית שלהם מוסיפה מימד טעם נוסף לכל התפוחיות הכללית. "חרמון", "פינק ליידי" ו"דלישס" גם יעשו עבודה נהדרת בבישול. בקיצור – מה שבא לכם, ובכל מקרה יהיה תענוג.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
עוגת תפוחים איטלקית
מצרכים
לתפוחים
4 תפוחי פינק ליידי קלופים
40 גרם חמאה
3 כפות סוכר
כף קינמון טחון
כפית תמצית וניל
לעוגה
3 ביצים
כוס סוכר
חצי כוס חלב
כפית תמצית וניל
גביע יוגורט או שמנת חמוצה
60 גרם חמאה מומסת
חצי כפית מלח
300 גרם קמח תופח מנופה
איך מכינים
- מכינים את התפוחים: חוצים את התפוחים לאורכם. מסירים עם כפית פריזאית את החלק הפנימי עם החרצנים. חותכים את התפוחים לאורכם לשמיניות.
- שמים את החמאה במחבת רחבה. כשהיא מבעבעת מכניסים פנימה את התפוחים והוניל, מטגנים ומערבבים כשלוש דקות. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים יחד עוד כ-2-3 דקות. מעבירים לקערה ומקררים מעט.
- מכינים את העוגה: טורפים בקערה את הביצים, הסוכר והוניל למשך כמה דקות עד שהתערובת תפוחה מעט.
- מוסיפים את החלב, היוגורט והחמאה המומסת ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה.
- לוקחים שני שליש מכמות התפוחים (הקרים) ומערבבים בעדינות אל תערובת העוגה.
- יוצקים את התערובת לתבנית קפיצית בקוטר 22-24 ס"מ מרוחה בחמאה.
מסדרים את התפוחים:
את שליש התפוחים הנותר מסדרים מעל פני העוגה בצורה נאה:
יוצקים על התפוחים מעט חמאה מומסת:
מפזרים על התפוחים מעט סוכר:
- אופים בחום של 180 מעלות כ-50 דקות.
- אפשר לפזר מעל מעט אבקת סוכר.
ואם בקינוחי תפוחים קלים ומרשימים עסקינן, מיד לנסות גם את זה:
יש סיבה טובה לשימוש בקמח תופח ולא בקמח רגיל ולהוסיף אבקת אפייה? סתם משמעותית יקר יותר, לא?
היי אייל,
אפשר בהחלט להשתמש בקמח רגיל ובאבקת אפייה, אין הבדל.
אפשר לעשות את המתכון עם אגסים?
בהחלט, זה ייצא נהדר
איך אוכל להפוך את העוגה לפרווה?
בכנות אגיב שאני לא בטוח איזה תחליף טוב יש לשמנת החמוצה. אזכור שיש מי שמחפשים מתכוני פרווה ואולי אעלה בהמשך
מה עם קרם קוקוס?
עוגת התפוחים האיטלקית – נפלאה!!
תודה
מעט החמאה שיוצאים בסוף על התפוחים, כמה גרם?
אודה לתשובתך , אכין היום, אוהבת אותך וגם את תמרה
היי מירי, כיך לשמוע. 20 גרם
שאלה- התפוחים כשהצטננו הכירו די הרבה נוזלים. הייתי אחורה להוסיף אותם לבלילה?
כבר מחכה בציפיה שיצא מהתנור… אבל לדעת לפעם הבאה
היי חגית,
זה בסדר שהם מגירים נוזלים ולא היית צריכה לפעול אחרת
אז להוסיף את הנוזלים או לא?
היי רוזה,
אם את מתכוונת לנוזלים שבהם טיגנו את התפוחים אז בהחלט אפשר.
להכין את המתכונים שלך זה ללכת על בטוח . אוהבת לצפות באהרוני בעשיה הנקיה ,המיוחדת ובהבנת החומרים .ישר כוח.
האם אפשר להשתמש בתפוחים מסוג גרנד סמית? חמוצים…
בטח. אפשר להשתמש באיזה תפוחים שאהובים
במקום תבנית קפיצית אחת ניתן לחלק לאינגליש קייק?
בהחלט
אפשר תותים או פירות אחרים?
היי מיכל,
בהחלט אפשר, זה יהיה נהדר
האם אפשר להמיר לקמת כוסמין לבן ואבקת אפייה?
אני אף פעם לא ניסיתי, נשמע לי ששווה לנסות.
נראה מעולה. בכמה חמאה לטגן את התפוחים ?
נראה מעולה. בכמה חמאה לטגן את התפוחים ?
היי נעמה,
ב-40 גרם
נראה נהדר. הכנת העוגה – במיקסר או ביד?
היי דיאנה,
אני הכנתי ביד, אבל אפשר ככה ואפשר ככה.
היי אהרוני, בדיוק העוגה שחיפשתי 🙂 שאלה, האם אפשר חלב שקדים/סויה וכו' במקום חצי כוס חלב רגיל? לטובת הרגישים ללקוטוז שיאכלו…תודה!
היי אושרית,
מעולם לא ניסיתי אבל אני לא רואה סיבה שזה לא יעבוד. נסי ועדכני!
חזרתי לעדכן שהעוגה יצאה צרחות! כמעט חוסלה, ומעכשיו הופכת להיות עוגת התפוחים הבחושה הרשמית הביתית…
יצא מעולה! חבל שאי אפשר לשלוח תמונה 🙂