מדובר במעין "סנדוויץ" שעשוי יריעות תפוחי אדמה מטוגנות, וביניהן תערובת גבינות. זה נהדר. אפשר לעשות את זה ככה, כמו סנדוויץ' סגור, אבל אפשר גם לעשות אותו עם יריעת תפוחי אדמה אחת פתוחה, כמו פיצה. צריך פשוט לטגן רק יריעה אחת, לפזר עליה את הגבינות כשהיא עוד במחבת ולכסות אותה במכסה לכמה דקות עד שהגבינה מותכת כהלכה. בכל מקרה התוצאה מענגת מאוד. שבועות מתקרב אלינו, רק אומר.
סורו לעמוד האינסטגרם שלי, שם תוכלו לראות סרטון שמדגים איך הכנתי את תפוחי האדמה שלי.
מצרכים
4 תפוחי אדמה לבנים קלופים פרוסים דק
3 כפות קמח תפוחי אדמה
כפית אבקת שום
כף פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה
מלח, פלפל גרוס
חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת דק
כוס גבינת מוצרלה מגורדת
8 עלי בזיליקום שלמים
שמן זית
איך מכינים
- מערבבים בקערה את הקמח, אבקת השום, שני סוגי הפפריקה, המלח, הפלפל וגבינת הפרמזן.
- משרים את פרוסות תפוחי האדמה במים לעשר דקות ומסננים היטב.
- מערבבים את תפוחי האדמה בתערובת הקמח-תבלינים.
- יוצקים 3 כפות שמן זית למחבת טפלון. מסדרים את תפוחי האדמה בעיגול כשהם חופפים מעט אלה לאלה עד שכל פני המחבת מלאים בתפוחי האדמה.
- מדליקים על להבה בינונית, מכסים ומטגנים כ-4-5 דקות עד שהחלק התחתון שחום (מציצים לראות).
- הופכים בזהירות ומטגנים גם על הצד השני עד להשחמה.
- ככה עושים עוד פעם.
- כשהופכים את הסיבוב השני, מפזרים על תפוחי האדמה את שני סוגי הגבינה המגורדת, מפזרים מעל את עלי הבזיליקום, מניחים על הגבינה את עיגול תפוחי האדמה השני, מכסים וממשיכים לטגן עד להשחמת החלק התחתון.
- מגישים חם.
ואם בשילוב של תפוחי אדמה וגבינה עסקינן, נסו גם את זה: