סלט בקר תאילנדי

בעודי כותב שורות אלה אני מת מחום. כל כך חם לי, למעשה, שכל מה שבא לי לאכול זה סלט. הפעם מדובר בסלט תאילנדי נהדר: הוא קליל, הוא מרענן, הוא מהיר וקל להכנה, והוא גם טעים נורא.

 

מצרכים

4 פרוסות דקות מאוד של סינטה או פיקנייה
מלח, פלפל גרוס
מעט שמן

 

לסלט

2 ראשי חסה בייבי ג'אם או לבבות חסה
חופן עגבניות שרי צבעוניות, חצויות לאורכן
1 בצל סגול קטן פרוס דק
3 בצלים ירוקים חתוכים לפרוסות אלכסוניות ודקות
חופן עלי נענע טריים
חופן עלי כוסברה טריים
חופן עלי בזיליקום טריים

 

לרוטב

3 כפות רוטב דגים
רבע כוס מיץ ליים
2 כפות סוכר דקלים או סוכר חום
3 שיני שום קצוצות דק
1 צ'ילי אדום קצוץ דק
כף ג'ינג'ר קצוץ דק
כפית שמן שומשום

 

עוד צריך

3 כפות בצלי שאלוט פריכים (בחנויות למוצרי המזרח הרחוק) או שומשום קלוי

 

איך מכינים

  1. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית עד שהסוכר נמס.
  2. מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה.
  3. ממליחים ומפלפלים את הבשר. מחממים שמן במחבת טפלון רחבה עד שהוא חם מאוד. צורבים את הבשר כשלושים שניות מכל צד ומוציאים.
  4. בצלחת גדולה שמים מחצית מכמות תערובת הסלט, ועליה מניחים באלגנטיות את פרוסות הבשר. מפזרים סביב את שאר מרכיבי הסלט.
  5. מטפטפים את הרוטב סביב סביב, מפזרים מעל את בצלי השאלוט הפריכים או השומשום ומגישים מיד.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ולמי שמתחשק סלט תאילנדי קיצי ונהדר, אבל עם דג, מוזמן לנסות את זה:

סלט דגים תאילנדי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close