סלט עלים עם אגסים, אגוזים וגבינה כחולה: חגיגי ונהדר

ראש השנה מתקרב אלינו והגיע הזמן להתחיל לחשוב מה מבשלים. המתכונים בשבועות הקרובים יהיו כולם בסימן ארוחת חג, כלומר, חגיגיים, טעימים, מרשימים, אבל לא מסובכים במיוחד.

אז מה יש לנו למנה ראשונה? קראו לי אולד-פאשנד, אבל סלט עלים משובח הוא דבר שתמיד נמצא על שולחן החג שלי.

יש היום כל כך הרבה סוגים של עלי סלט (ותוציאו מהמשוואה את עלי הבייבי הארוזים בשקית ניילון): יש את החסה הערבית הותיקה והטובה, חסת "בייבי ג'אם" הנהדרת והפריכה, סלנובה המשיית, הריג'לה ועוד סוגי עלים שונים שרק יגוונו את הסלט שלכם.

ברור שהם צריכים להיות טריים שבטריים, שטופים ומיובשים לגמרי.

אם תוסיפו פרי, גבינה ואגוזים – מתקבל סלט קיצי נהדר וטעים.

והערה קטנה בנוגע לרוטב: יותר מדי ממנו, והסלט נעשה סמרטוטי. החוק הוא פשוט – אם ישנה שלולית קטנה בתחתית הקערה, סימן שהגזמנו. הרוטב צריך לעטוף בעדינות את העלים ותו לא, וכך יתקבל לנו סלט עסיסי ונהדר, עם עלים פריכים.

 

מצרכים

עלי סלט שונים שאתם אוהבים

3 אגסים בשלים

100 גרם אגוזי מלך קלויים

100 גרם גבינה כחולה מפוררת

 

לרוטב

רבע כוס שמן זית

3 כפות מיץ לימון

כף חומץ בלסמי

כף דבש או מייפל

כפית חרדל

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מערבבים את חומרי הרוטב לתערובת אחידה.
  2. חותכים את האגסים לאורכם לחצי וכל חצי לאורך לשלושה חלקים.
  3. שמים את העלים והאגסים בקערה גדולה ומערבבים בעדינות.
  4. יוצקים את הרוטב על הסלט (רק דקה לפני ההגשה).
  5. מפזרים מעל את האגוזים והגבינה ומגישים.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ואם חפצתם בסלט נהדר נוסף, שמתאים מאוד לראש השנה, נסו את זה:

סלט סלק, אנדיב, קממבר ורימונים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close