מלבי רימונים וזעפרן: מעדן מענג במיוחד

בבית קוראים לזה "שיגעונות": "עכשיו אבא בשיגעון המיסו", "שוב הוא הכין פלפלים קלויים", או "די אבא, אי אפשר עם התאנים האלה בכל מנה", הם משפטים שנשמעים לא מעט בבית משפחת אהרוני. אז כן, זה נכון. יש לי תקופות שבהן אני נטפל למשהו, בדרך כלל רכיב כזה או אחר, ולא נותן לו מנוח. מי שעוקב אחריי בזמן האחרון יודע שבהתאם לרוח החגים, עכשיו אנחנו בתקופת הרימונים.

אנחנו ממשיכים עם קו הרימונים, חברים, והפעם נכין מלבי מענג במיוחד שאני אוהב נורא. נשתמש בו בתרכיז רימונים שאפשר לקנות בחנויות, או ללמוד איך להכין לבד (וברור שעדיף להכין לבד).

זה קינוח נהדר ופשוט מאוד להכנה. הוא ילך מעולה כקינוח לארוחה מפסקת, לארוחת שבועות חגיגית או סתם אם מתחשק.

 

מצרכים

3 כוסות חלב

כוס שמנת מתוקה (ולפני שאתם שואלים – אפשר לוותר על השמנת ולהוסיף כוס חלב נוספת במקומה)

4\3 כוס סוכר

60 גר' (3 כפות גדושות) קורנפלור

מעט זעפרן מושרה במעט מים חמים (ואפשר גם בלי)

 

להגשה

סירופ רימונים (קנוי, או שאפשר להכין לבד. מתכון בהמשך)

גרגירים מרימון אחד

6 כפות פיסטוקים קצוצים גס

 

איך מכינים

  1. שמים בסיר את החלב, השמנת, הסוכר והזעפרן. מבשלים ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את הקורנפלור מדולל במעט חלב קר ומבשלים עד שהתערובת סמיכה לגמרי.
  3. מסננים ויוצקים לכוסות זכוכית. מכסים כל כוס בנייר כסף ומקררים היטב עד שהמלבי יציב.
  4. יוצקים מעל סירופ רימונים, ומפזרים מעט גרגירי רימון ופיסטוקים קצוצים.

 

 

ואם מתחשק לכם להכין סירופ רימונים לבד בבית אז ככה:

סירופ רימונים

תרכיז רימונים נפוץ מאוד בבישול הבלקני ובמרכז אסיה. כדאי להכין בבית, שיהיה.

סוחטים 2 ליטרים מיץ מרימונים טריים (ניתן גם לקנות מיץ רימונים מוכן באריזות קרטון).

יוצקים את המיץ לסיר ומוסיפים כוס סוכר.

מביאים לרתיחה ומבשלים כעשרים דקות -חצי שעה על להבה בינונית עד שמתקבל סירופ סמיך בטעם רימונים.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ונסו גם את הקינוח המקסים הזה:

בננות מקורמלות בחלב קוקוס וטפיוקה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close