מה דעתכם על המילה "נימוח"? יש אנשים שסולדים ממנה – בעיניי היא נהדרת, ממש כמו המאפה הזה. הו, כמה שהוא נימוח, וכמה שקל להכין אותו. המתיקות של התירס והמרקם הקרמי יוצרים מאפה שקשה לעמוד בפניו.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

צילום: נלי שפר
מצרכים
6 קלחי תירס
40 גרם חמאה מומסת
חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
כוס וחצי חלב (360 מ"ל)
מלח, פלפל
2 כפות סוכר חום
מעט שבבי צ'ילי חריפים
4 ביצים
1 כוס גבינת צ'דר מגורדת
1 כף קורנפלור

צילום: נלי שפר
איך מכינים
- חותכים ומסירים עם סכין חדה את הגרגירים מהקלח (כשלוש כוסות גרגירים). מרסקים את גרגירי התירס במעבד מזון ומעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים את כל שאר החומרים לקערה ומערבבים יחד.
- מעבירים לכלי חסין חום ואופים בחום של 180 כשעה, עד שהמאפה יציב וחלקו העליון זהוב מעט.
ואם בתירס עסקינן, נסו גם את המרק הנפלא הזה:
תודה על המתכןנים הפרקטיים. מה משקל התירס, או כמה כוסות? תודה רבה
היי נאווה, כ-400 גרם.
היי ישראל! אני ממליץ לך לנסות קמח תירס,לא פולנטה- הוא מבושל באופן מיוחד (nixtamalization) ומגיע אלינו ממש מוכן לאכילה.מה גם שהוא מאוד נוח לעבודה,בריא מאוד וקל לעיכול! ניתן למצוא בניצת הדובדבן ובסופרים,רק צריך לשים לב ????
תודה על הטיפ