מאפה תירס נימוח

מה דעתכם על המילה "נימוח"? יש אנשים שסולדים ממנה – בעיניי היא נהדרת, ממש כמו המאפה הזה. הו, כמה שהוא נימוח, וכמה שקל להכין אותו. המתיקות של התירס והמרקם הקרמי יוצרים מאפה שקשה לעמוד בפניו.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

מאפה תירס נימוח
מאפה תירס נימוח
צילום: נלי שפר

מצרכים

6 קלחי תירס

40 גרם חמאה מומסת

חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)

כוס וחצי חלב (360 מ"ל)

מלח, פלפל

2 כפות סוכר חום

מעט שבבי צ'ילי חריפים

4 ביצים

1 כוס גבינת צ'דר מגורדת

1 כף קורנפלור

מאפה תירס נימוח
מאפה תירס נימוח
צילום: נלי שפר

 

איך מכינים

  1. חותכים ומסירים עם סכין חדה את הגרגירים מהקלח (כשלוש כוסות גרגירים). מרסקים את גרגירי התירס במעבד מזון ומעבירים לקערה גדולה.
  2. מוסיפים את כל שאר החומרים לקערה ומערבבים יחד.
  3. מעבירים לכלי חסין חום ואופים בחום של 180 כשעה, עד שהמאפה יציב וחלקו העליון זהוב מעט.

ואם בתירס עסקינן, נסו גם את המרק הנפלא הזה:

מרק תירס הכי טעים שיש

הצטרפו לשיחה

  1. תודה על המתכןנים הפרקטיים. מה משקל התירס, או כמה כוסות? תודה רבה

    1. אהרוני Author says:

      היי נאווה, כ-400 גרם.

  2. איתמר says:

    היי ישראל! אני ממליץ לך לנסות קמח תירס,לא פולנטה- הוא מבושל באופן מיוחד (nixtamalization) ומגיע אלינו ממש מוכן לאכילה.מה גם שהוא מאוד נוח לעבודה,בריא מאוד וקל לעיכול! ניתן למצוא בניצת הדובדבן ובסופרים,רק צריך לשים לב ????

    1. אהרוני Author says:

      תודה על הטיפ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close