תיכף היא נגמרת לנו, עונת המשמשים האהובים עליי כל כך. בואו ניגש לעבודה ונראה מה אפשר להכין מהם, ואני לא מתכוון רק לקינוחים. הכרעיים הצלויות שבתמונה, למשל, הן מנה שאני אוהב נורא ומכין המון בעונה זו. המפגש של מתיקות המשמשים עם פריכות העור של העוף הוא מפגש אידאלי, שמתקיים בו זיגוג כלבבי.
קדימה, בואו נמשמש.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
כרעיים צלויות עם משמשים (בצילום)
מצרכים
4 כרעיים של עוף, חצויות
מלח, פלפל גרוס
2 כפות עלי תימין
5 כפות שמן זית
12 משמשים גדולים, חצויים ומגולענים
6 בצלי שאלוט שלמים, קלופים
6 שיני שום שלמות
3 עלי דפנה
2 כפות דבש
3 כפות חומץ בלסמי
1 צ'ילי אדום פרוס
חצי כוס מים
2 כפות עירית קצוצה
איך מכינים
- ממליחים ומפלפלים את חלקי העוף. מפזרים עליהם את התימין.
- מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. כשהוא חם, מטגנים בו את העוף עם צד העור כלפי מטה כ-6-8 דקות, עד שהעור שחום ופריך מאוד.
- תוחבים את חצאי המשמשים, השום, הצ'ילי ובצלי השאלוט אל בין חלקי העוף.
- מערבבים את הדבש, חומץ הבלסמי והמים, יוצקים לסיר סביב סביב ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לכ-40 דקות.
- מפזרים מעל את העירית ומגישים.
סלט משמשים צלויים עם גבינה כחולה
מצרכים
למשמשים
8 משמשים גדולים חצויים
30 גרם חמאה מומסת
2-3 כפות סוכר
כף עלי תימין
לסלט
מבחר עלי סלט שטופים, פריכים, רעננים (לבבות חסה, חסה קרלי, אנדיב)
100 גרם גבינה כחולה מפוררת
כוס אגוזי מלך קלויים
לוויניגרט
רבע כוס שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות מיץ לימון
כפית חרדל דיז'ון
כף דבש
מלח, פלפל גרוס
איך מכינים
- מכינים את המשמשים: שמים את המשמשים על תבנית הנור מרופדת נייר אפיה, עם הצד החתוך כלפי מעלה. מורחים אותם בחמאה המומסת, מפזרים עליהן שכבה דקה של סוכר ומפזרים עליהם את עלי התימין. מכניסים אל מתחת לגריל הביתי לכמה דקות, עד שהחלק העליון שלהם חרוך מעט וקצת קרמלי.
- מערבבים את חומרי הויניגרט בצנצנת ומנערים.
- שמים את עלי הסלט בקערה גדולה, יוצקים את הויניגרט ומערבבים בעדינות.
- מניחים את המשמשים סביב הסלט, מפזרים מעל את האגוזים והגבינה הכחולה.
משמשים ממולאים בשר
מצרכים
20 משמשים גדולים ויפים
למילוי הבשר
500 גר' בשר טחון
2 שיני שום קצוצות
1 בצל קצוץ דק
1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים, קצוץ דק
חצי כוס כוסברה טרייה קצוצה
2 כפות נענע טרייה קצוצה
ביצה
חצי כוס פירורי לחם
מלח, פלפל שחור טחון טרי
לרוטב
4 כפות שמן זית
2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
3 תרמילי הל כתושים מעט
כף סילאן
3 כפות מיץ לימון
2 כוסות מים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
איך מכינים
- חוצים את המשמשים לאורכם, לאורך החריץ ומגלענים אותם.
- מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה. צרים מהתערובת כדורים קטנים, בערך בגודל של כדור פינג פונג.
- פוחסים מעט כל כדור בשר ומניחים אותו בין שני חצאי משמש. מהדקים היטב, ככה שיש מעין "סנדביץ" משמשים-בשר.
- מכינים את הרוטב: שמים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים כשתי דקות.
- שמים את המשמשים הממולאים בתבנית חסינת חום, צפופים ומהודקים אלה לאלה. יוצקים עליהם את הרוטב החם, מכסים בנייר כסף ומהדקים היטב. מחוררים את נייר הכסף עם סכין חדה פה ושם.
- מכניסים את התבנית המכוסה לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.
"גלידת" יוגורט קפוא עם משמשים
זה פטנט נהדר להכנה: יוגורט קפוא קל. רק תקפיאו מראש יוגורט ומשמשים, וחמש דקות לפני ההגשה הוציאום מהמקפיא ותכינו בשתי דקות.
מצרכים
4 גביעי יוגורט קטנים (200 גרם האחד), קפואים (תקפיאו, כן)
10 משמשים מגולענים קצוצים, קפואים (תקפיאו גם את אלה)
2 כפות סירופ מייפל או דבש
כפית וניל
חצי כוס פיסטוקים קלויים קצוצים
איך מכינים
- מכניסים את מיכלי היוגורט הקפוא ומהשמשים הקפואים למעבד מזון או בלנדר. מוסיפים את הדבש\מייפל והוניל ומעבדים בפולסים לתערובת קרמית ודי חלקה.
- מעבירים לקעריות, מפזרים מעל פיסטוקים קלויים קצוצים ואם רוצים, גם זילוף מייפל מעל.
קראמבל משמשים עם שיבולת שועל
מצרכים
20 משמשים חצויים
30 גרם חמאה מומסת
קליפה מגורדת מלימון אחד
3 כפות סוכר
לקראמבל
כוס שיבול שועל
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
70 גרם חמאה חתוכה לקוביות
חצי כוס סוכר
כפית וניל
חצי כפית מלח גס
איך מכינים
- מערבבים את המשמשים עם החמאה המומסת, הסוכר וקליפת הלימון.
- מסדרים אותם חופפים אלה לאלה בתבנית חסינת חום.
- מערבבים בכפות הידיים את חומרי הקרמבל לתערובת פירורית ומפזרים באופן אחיד על התבנית עם המשמשים.
- אופים בחום של 190 מעלות כארבעים דקות עד שפני הקראמבל שחומים ופריכים.
ואם בפירות קיץ נפלאים עסקינן, נסו גם את המשמשים האלה:
היי
לגבי העוף, יעבוד גם עם משמישים מיובשים?
היי אהרוני
מצטרפת לשאלה הקודמת האם אפשר משמשים מיובשים לתבשיל כרעי עוף ?
חבל שהמתכון לא מעט מדוייק יותר. לא כתוב האם להכניס לתנור עם מכסה או בלי – לאחר 15-20 דקות הרוטב הצטמצם לחלוטין ונדבק לתחתית הסיר שכמעט נשרף. כמובן שלא היה סיכוי להשאיר את כמות הזמן שנכתבה. הצלנו על ידי הוספת הרבה נוזלים כדי לאפשר את משך הבישול הנדרש. חבל… ציפינו ליותר.
היי אביתר,
מצטער לשמוע שהתאכזבת. בכל מקרה הכוונה היא לא להכניס לתנור מכוסה, ובאמת צריך להוסיף נוזלים כפי שעשית במידה וכמות הנוזלים לא מספיקה