כרעיים צלויות עם גזרים וסלקים ברוטב רימונים: מנת חג קלה ונהדרת

הו, תקופת החגים האהובה. מה לא עשינו בשבילך. עבדנו בפרך? עבדנו. אכלנו, שלא לומר זללנו? בהחלט. אולי קצת עלינו במשקל? אלה כבר שאלות של בין אדם למשקלו, ולא נחטט. ובכן, תקופת חגים אהובה. הגענו אל מחציתך ונדמה לי, אם כן, שהגיע הזמן למנה חגיגית וטעימה שלא עובדים בשבילה יותר מדי קשה. המנה הזו תהיה נהדרת להגשה בארוחת סוכות, לצד תלולית נאה של אורז או חתיכה של פוקאצ'ה נהדרת, נניח. האורחים שלכם יהיו מאושרים.

 

מצרכים

4 כרעיים של עוף, חצויות

מלח, פלפל גרוס

6 גזרים קלופים

5 סלקים קטנים קלופים

8 בצלי שאלוט קלופים, שלמים

2 כפות עלי תימין

כף ג'ינג'ר קצוץ דק

כף גרגירי כמון שלמים

 

לרוטב

שליש כוס רכז רימונים

שליש כוס שמן זית

3 כפות דבש

רבע כוס חומץ בסלמי

חצי כוס מים

 

להגשה

חופן גרגרי רימון

מעט עירית קצוצה

 

איך מכינים

  1. מערבבים את חומרי הרוטב לתערובת אחידה.
  2. חותכים את הסלקים לאורכם ל-6 פלחים (8 פלחים אם הסלקים גדולים).
  3. חותכים את הגזרים לשניים או שלושה חלקים. את החלקים העבים חוצים לשניים לאורך.
  4. שמים בתבנית התנור את כל המרכיבים ללא העוף. מוסיפים כמחצית מהרוטב ומערבבים יפה בידיים (שימו כפפות), כך שכל המצרכים יהיו מצופים יפה בתערובת.
  5. מוסיפים את העוף לתבנית, יוצקים עליו את שאר הרוטב ומערבבים יחד הכל היטב. מניחים את חלקי העוף עם צד העור כלפי מטה.
  6. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות לכחצי שעה.
  7. מוצאים מהתנור. עם מלקחיים הופכים את העוף עם צד העור כלפי מעלה ומערבבים בעדינות את הירקות שמסביב, שיקבלו את הזיגוג מכל הצדדים.
  8. ממשיכים לצלות בלי נייר הכסף, עוד כ-20-30 דקות עד שהכל מזוגג ומבריק יפה.
  9. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל גרגירי רימון ומעט עירית קצוצה.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ונסו גם את הפוקאצ'ה המושלמת הזו, להגשה לצד העוף:

פוקאצ'ה תאנים שגורפת מחמאות

 

הצטרפו לשיחה

  1. מדובר על טימין טרי נכון?

    1. אהרוני Author says:

      נכון!

  2. הי.
    האם להשאיר את העור או שניתן להסיר?

    1. אהרוני Author says:

      היי מורן,
      אני הכנתי עם העור. אפשר להסיר אחרי הצלייה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close