ראשית אני מלמד איך להכין בצק פריך משובח. זו מיומנות נהדרת כי מרגע שתלמדו להכין את הבצק תוכלו להכין כל כך הרבה טארטים משגעים, מלוחים או מתוקים. המתכון הזה הוא של טארט במילוי ריקוטה וצנוברים שאני אוהב מאוד.
בצק פריך
מצרכים
2 ביצים טרופות
רבע כוס מים קרים מאוד
500 גרם קמח מנופה
חצי כפית מלח
250 גרם חמאה קרה מאד, חתוכה לקוביות קטנות
איך מכינים
- טורפים את הביצים עם המים הקרים לתערובת אחידה ומניחים במקרר מכוסה.
- שמים את הקמח, המלח והחמאה הקרה בקערת המיקסר ומערבלים לתערובת פירורית עם וו הגיטרה.
- עושים גומה במרכז תערובת הקמח, יוצקים אליה את תערובת הביצים וממשיכים לעבד עד שהתערובת אחידה ולא יותר!
- מכנים מהבצק כדור, פוחסים אותו בעדינות לעיגול שטוח, מכסים בניילון ומקררים שעה.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט לעיגול גדול מקוטר התבנית בכששה ס"מ.
- מגלגלים את הבצק בעדינות סביב המערוך ופורשים אותו על התבנית.
- מהדקים את הבצק לשוליים בעדינות, חותכים ומסירים בצק עודף.
- מכניסים למקפיא לעשר דקות.
אפיה ראשונה:
- דוקרים את פני הבצק במזלג פה ושם. מניחים עליו נייר אפיה ועליו פולי שעועית יבשה, שיהיו מעין ממשקולת קלה למניעת תפיחת הבצק.
- אופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות עד שהבצק זהוב אך מעט.
- מקררים לגמרי.
מצרכים למילוי הטארט
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
400 גרם גבינת ריקוטה טרייה
60 גרם חמאה רכה
1 כף קליפת לימון מגוררת
100 גרם צנוברים
ההכנה:
- מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המיקסר את הביצים, הסוכר והוניל ומקציפים כ-3 דקות לתערובת תפוחה ובהירה מעט. מוסיפים את הגבינה, החמאה וקליפת הלימון ומערבלים לתערובת אחידה.
- מערבבים אל תוך התערובת מחצית מכמות הצנוברים. יוצקים את תערובת הגבינה על תחתית הבצק ומפזרים מעל את יתרת הצנוברים.
- אופים כ-45 דקות, עד שהמילוי יציב לגמרי והצנוברים משחימים מעט. מצננים.
תודה על המתכון 🙂 בשלבי הבצק חסר מתי לשים חמאה… אני מניחה עם הקמח והמלח?
שלום ענבל!
כפי שעדכנתי עכשיו במתכון, את החמאה הקרה צריך להוסיף בשלב השני של הכנת הקלתית, יחד עם המלח והקמח כפי שהנחת.
שבת שלום
500 גר' קמח זה המון..
לא נשמע לי הגיוני. האם יש טעות?
היי נאוה,
אין טעות. במידה וישאר לך בצק את יכולה לשמור אותו לשימוש חוזר. אפשר גם להקפיא
יצא נפלא!! הענקתי את הטארט כמתנה לחבריי האמריקאים לחג ההודיה. השתמשתי בלימון מאייר שהוא לימון מתוק במיוחד ויצא עדין ומיוחד (הוספתי למלית גם מיץ מלימון מאייר אחד). הכמות הספיקה לשני טראטים קטנים! תודה רבה ♥ הלוואי ואפשר היה לשתף פה תמונה
היי עדי, כיף גדול לשמוע!
אהרוני היקר!
מזל טוב לרגל השקת האתר!
באופן הכנת הקלתית לא מצוין באיזה שלב נכנסת החמאה לכל הסיפור.
שלום גלעד!
החמאה הקרה נכנסת לסיפור בשלב השני של הכנת הקלתית, יחד עם הקמח והמלח, כפיש עודכן עכשיו במתכון.
שבת שלום
נראה מושלם! אבל כמה צנוברים שכחת לרשום לנו..
תודה!!
שלום נטע!
כמות הצנוברים היא מאה גרם, כפי שעודכן עכשיו במתכון.
שבת שלום
המילוי תפח ונשבר.
כיצד ניתן למנוע מזה לקרות שוב?
היי עדי,
יכול להיות שאפית בחום גבוה מדי (כל תנור הוא קצת אחר, אולי שלך חזק יותר). נסי לאפות על חום מעט יותר נמוך.
תודה רבה אהרוני האתר נראה מעולה!
לאיזה גודל של תבנית המתכון מתאים?
תודה דנה,
המתכון מתאים לתבנית בקוטר של 24 ס"מ.
הי , המתכון נראה נפלא וברכות על האתר ? שאלה , האם ניתן להקפיא את הבצק ? במידה וכן הפשרה במקרר לילה ? שאלה נוספת , האם ניתן להקפיא את הקלתית לאחר האפיה עיוורת ?
היי ורד,
התשובה היא כן, לכל מה ששאלת – ניתן להקפיא את הבצק, גם לאחר האפייה העיוורת.
בתיאבון
שלום רב
זה סוג של טרטה דלה נונה אם אינני טועה..
בבצק אין סוכר?
שלום ימית,
בבצק אכן אין סוכר.
בהצלחה באפייה
נכנסתי סתם למתכון רנדומלי כדי לכתוב לך שהאתר מעלף! ואתה מעלף בכללי (: מבשלת את המתכונים שלך כבר הרבה שנים ולומדת הרבה מהתכניות שצילמת. הבלוג הוא לא מתנה רק לך אלא גם לנו
תודה רבה שירה, כיף לשמוע.
שיהיה שבת שלום
קודם כל תודה רבה וגדולה על הכל, על האתר המופלא הזה ועל שנים של מתכונים נגישים וידידותיים שתמיד מצליחים. צמודה אליך באש ובמים.
לגבי המתכון, משנה איזה ריקוטה? כזו שנקראת פרסקה גם תתאים?
היי נילי,
ריקוטה פרסקה זה ממש מצוין.
בתיאבון
היי אהרוני
שאלה כללית, אחרי שמשתמשים בקטניות כמשקולת באפייה עיוורת, ניתן להחזיר אותן לכלי ולהשתמש אחר כך לשימושים אחרים?
היי איתי,
בטח שאפשר! שים את הקטניות בקופסה אטומה בארון או על השיש, ותוכל להשתמש בהן שוב.
תודה! בטארט הזה בספר האיטלקי אין אפייה עיוורת וכאן הבצק נאפה פעמיים. מדוע?
היי מיכל,
שאלה טובה. זה ככה משום שהאופציה לאפות פעמיים יותר טובה. ככה הבצק לא נעשה לח וספוגי מהלחות של המלית והוא פריך יותר.