במקום סופגניות: "סופגניות" בצק יוגורט ועוד כמה רעיונות

בדרך כלל אני דווקא אוהב להכין בעצמי גם מאכלים שאפשר לקנות בחוץ. זה שאפשר לקנות לחם מצוין, למשל, לא אומר שמדי פעם לא מתחשק לי להכין אחד נהדר בעצמי. כך גם עם טפנד, עם בורקסים והרשימה עוד ארוכה. ביחס לסופגניות לעומת זאת, תחושותיי אחרות. לא במקרה חנוכה הוא "חג הקונדיטוריות", שמתמלאות בסוגים רבים של סופגניות (למותר לציין שאני מעדיף את אלה הפשוטות והקלאסיות על פני המפונפנות. כזה אני, בחור צנוע). אני לא מרגיש צורך, לפיכך, להכין כאלה בעצמי. אז מה כן, אתם שואלים? אני רוצה להכין "סופגניות" שאי אפשר לקנות, ולאלה אקרא "במקום סופגניות". כאלה יהיו המתכונים שיובאו בהמשך. כולם נהדרים, וכולם "במקום סופגניות". יש אפילו אפשרות אחת ללא גלוטן. קדימה, בואו נטגן.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

"סופגניות" בצק יוגורט

מצרכים

250 גרם יוגורט (כמה שיותר שמן וסמיך, כן ייטב)

50 גרם סוכר

כפית תמצית וניל

ביצה אחת

קליפה מגורדת מלימון אחד

400 גרם קמח תופח

ריבת משמש (או כל ריבה שאוהבים)

 

איך מכינים

  1. שמים את היוגורט, הביצה, הסוכר, הוניל וקליפת הלימון בקערה. טורפים עם מטרפה כדקה לתערובת חלקה.
  2. מוסיפים את הקמח, מערבבים ולשים לבצק. הבצק צריך להיות רך יחסית. מכסים בניילון ומקררים שעה.
  3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק.
  4. חותכים את הבצק לרצועות ברוחב של כ-8 ס"מ:
במקום סופגניות
במקום סופגניות
צילום: שי נייבורג
  1. מניחים על הבצק כפית גדושה ריבה במרחקים שווים של כ-8 ס"מ:
במקום סופגניות
במקום סופגניות
צילום: שי נייבורג
  1. מניחים רצועת בצק נוספת על רצועת הבצק עם תלוליות הריבה.
  2. מהדקים יפה את הבצק העליון אל הבצק התחתון, בעיקר סביב תלולית הריבה:
במקום סופגניות
במקום סופגניות
צילום: שי נייבורג
  1. חותכים לריבועים שווים עם גלגלת משוננת, או חלקה או סתם עם סכין:
במקום סופגניות
במקום סופגניות
צילום: שי נייבורג
במקום סופגניות
במקום סופגניות
צילום: שי נייבורג
  1. מרימים בזהירות ומטגנים בשמן עמוק וחם (לא מידי) כמה דקות עד שהבצק שחום ותפוח.
  2. מספיגים בנייר מטבח, בוזקים באבקת סוכר ומגישים בשמחה.
  3. ואפשר במקום ריבה:
  4. נוטלה או כל קרם שוקולד יציב אחד.
  5. מרציפן.
  6. קרם וניל.
  7. תערובת של חלבה ופיסטוקים קצוצים.

 

ויש עוד אופציות ל"במקום סופגניות" שעונות לתנאי הזה: אין לקנות כמותן. הפפנש הרומני למשל שהוא מעין סופגניה שהכי דומה במראה לסופגניה שלנו: עגולה, שחומה ותפוחה. אלא שהיא מורכבת מגבינה לבנה שעליה עורמים גם שמנת חמוצה וגם ריבה או מרקחת פרי.

פפנש

מצרכים

500 גרם גבינת "קרש" או "כנען"

2 כפיות תמצית וניל

1 כף קליפת לימון מגורדת

4 ביצים

שליש כוס סוכר

250 גרם קמח תופח

1 כפית אבקת אפיה (כן, בנוסף)

שמנת חמוצה

ריבה כלשהי

 

איך מכינים

  1. שמים את הגבינה בקערה. מוסיפים תמצית וניל, קליפת לימון וסוכר ומערבבים מעט. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים לבצק רך. מכסים בניילון ומקררים חצי שעה.
  2. צובטים מהבצק כדורים קטנים ומגלגלים אותם בקערת קמח, שיהיו מצופים בשכבה דקה. מכניסים לשמן עמוק ומטגנים עד לקבלת צבע שחום-זהוב. מוציאים, מסננים ומספיגים.
  3. יוצקים מעל שמנת חמוצה בנדיבות ומעל את הריבה.

 

ואלה גם מעין סופגניות: עגולות, שחומות ומטוגנות. רק שבתוך הבלילה המטוגנת יש פרוסות תפוחי עץ (או בננה, או אננס, לבחירתכם).

תפוחי עץ מטוגנים בבלילה תפוחה

מצרכים

3 תפוחי עץ קלופים

לבלילה

כוס קמח מנופה

כפית וחצי אבקת אפיה

2 כפות קורנפלור

מעט מלח

כפית קינמון

כף קליפת לימון מגורדת

מעט אגוז מוסקט

4\3 כוס חלב

30 גרם חמאה מומסת

חלמון אחד

2 חלבונים

2 כפות סוכר

 

איך מכינים

  1. מסירים את ליבת התפוחים ופורסים לרוחבם לפרוסות של כסנטימטר.
  2. מקציפים את החלבונים עם 2 כפות סוכר לקצף יציב.
  3. בקערה מערבבים את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפיה, המלח, הקינמון, אגוז המוסקט וקליפת הלימון.
  4. מערבבים את החלמון, החמאה המומסת והחלב לתערובת אחידה.
  5. מערבבים את הנוזלים עם המוצקים וטורפים לתערובת חלקה מאוד.
  6. מקפלים את הקצף אל התערובת.
  7. טובלים את פרוסות התפוח בבלילה ומכניסים בזהירות לשמן עמוק וחם. מטגנים כשתיים-שלוש דקות מכל צד עד שהציפוי נפוח ושחום.
  8. אפשר לפזר מעל אבקת סוכר, דבש או מייפל. אבל הכי אני אוהב לטבול אותן, מיד איך שהן יוצאות מהטיגון, בצלחת עמוקה ובה תערובת של סוכר וקינמון, ומשני הצדדים כמובן.

 

ומה יעשו בחג הזה כל אלה שאינם אוכלים גלוטן, תהיינה סיבותיהם אשר תהיינה? הנה מתכון סיני קלאסי למעין סופגניות עשויות קמח אורז. במקור הן ממולאות במחית של שעועית אדומה, ועם כל הכבוד למטבח הסיני, ויש לנו המון כבוד אליו, אנחנו נכין מילוי של תמרים ואגוזים.

סופגניות סיניות מקמח אורז

מצרכים

לבצק

2 כוסות קמח אורז דביק (ככה קוראים לזה, בחנויות למוצרי המזרח הרחוק)

4\3 כוס מים רותחים

חצי כוס סוכר חום

מעט מלח

 

למילוי

250 גרם משחת תמרים

100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק

 

עוד צריך

100 גרם שומשום

 

איך מכינים

  1. מערבבים את התמרים עם האגוזים לתערובת אחידה.
  2. צרים מהתערובת כדורים קטנים של כסנטימטר וחצי.
  3. שמים בסיר קטן את המים, הסוכר והמלח. מביאים לרתיחה ומערבבים עד שהסוכר נמס. מכסים את האש.
  4. יוצקים את מי הסוכר לקערה עם הקמח ומערבבים לתערובת צמיגית ואחידה. מקררים לגמרי.
  5. לבצק הזה יש מעין מרקם של פלסטלינה וזה בסדר.
  6. צובטים מהבצק כדורים כמספר כדורי התמרים (18-20). עושים בכל כדור בצק גומה עמוקה, כמו בקובה, ומכניסים אליה כדור תמרים. סוגרים ומכדררים לכדור יפה וחלק.
  7. מגלגלים את הכדורים בשומשום.
  8. מטגנים בשמן עמוק וחם עד שהכדורים זהובים יפה.

ואם במתכוני "במקום סופגניות" עסקינן, נסו גם את זה:

גולאב ג'מון: הקינוח ההודי האולטימטיבי

הצטרפו לשיחה

  1. תודה על המתכונים ??
    האם קמח אורז שנמכר במרכולים ללא גלוטן מתאים להכנת הסופגניות ללא גלוטן?

    1. אהרוני Author says:

      היי שרי, כן

      1. היי. האם מהבצק לסופגניות היוגורט אפשר להכין גם סופגניות רגילות?

        1. אהרוני Author says:

          היי יוני, לא

  2. הבצק יוצא דביק במידה שאי אפשר לעבוד איתו. יכול להיות שיש בעיה בכמויות במתכון? תודה.

    1. אהרוני Author says:

      היי סער, הכמויות נראות לי בסדר. אם יצא דביק מדי אפשר לנסות להוסיף בהדרגה מעט קמח עד לקבלת מרקם טוב יותר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close