בחש – תבשיל אורז בוכרי עם בשר ועשבי תיבול

בחש הוא אחד מתבשילי האורז הבוכריים שנדחק קצת לצל על ידי האושפלואו המיתולוגי. אצלנו בבית היו מכינים אותו בימי שישי. זה תבשיל טעים וריחני במיוחד, של אורז ירקרק מעשבי התיבול הרבים שמתבשלים בו (מדובר בכמות חסרת תקדים של כוסברה, שמיר ובצל ירוק), והוא משובץ בפיסות זעירות של בשר כבש. בדיוק מהסיבות האלה יש לו ריח וטעם נפלאים.

הגרסה המובאת כאן היא גרסה פרטית לגמרי ששכללתי אצלי במטבח והיא בעצם מורכבת מאינספור גרסאות שאספתי במהלך השנים מנשות המשפחה. בנות העדה מתבקשות להוריד גבה תמהה למקרא אופן ההכנה. הוא יוצא מדויק וטעים במיוחד.

מצרכים

2 כוסות אורז יסמין או בסמטי

רבע כוס שמן זית

1 בצל קצוץ

300 גרם בשר כבש שמן קצוץ לפיסות קטנות

1 כף גרגירי כמון

מלח, פלפל גרוס

3 צרורות כוסברה קצוצה

1 צרור שמיר קצוץ

5 בצלים ירוקים קצוצים

מלח, פלפל גרוס (והרבה)

 

איך מכינים

  1. מבשלים את האורז בסיר גדול עם הרבה מים ומלח כעשר דקות. מסננים ושוטפים במעט מי ברז.
  2. שמים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם מטגנים בו את הבצל, הכמון ופיסות הבשר, עד שהם משחימים יפה.
  3. מערבבים את האורז עם הירוקים הקצוצים, מלח (בערך כפית מלח שטוחה לכל כוס אורז) ופלפל שחור גרוס בנדיבות.
  4. מוסיפים את האורז המעורבב בעשבי התיבול לסיר ומערבבים הכל יחד.
  5. מוסיפים לסיר עוד חצי כוס מים, מביאים לרתיחה (כן, רק חצי כוס, כי בעצם האורז מתבשל רק מהאדים שבסיר), מכסים היטב ומבשלים על להבה נמוכה מאוד שעה בדיוק. מכבים את האש ומחכים עשר דקות לפני הפתיחה.
  6. פותחים את הסיר ומערבבים את האורז במזלג כדי שיהיה אוורירי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close