רולים וויטנאמיים עם בשר טחון ונענע

רולים מדפי אורז טריים: כיף להכין אותם, כיף לאכול אותם, כיף להגיש אותם לשולחן. הם קלילים, בריאים, קלים להכנה וטעימים נורא. אני ממליץ לשים מוסיקה ברקע ולגלגל אותם בזה אחר זה. כיף.

 

מצרכים

15 דפי אורז עגולים

750 גרם בשר בקר טחון

5 כפות שמן

2 שיני שום קצוצות

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק

3 בצלי שאלוט קצוצים דק

1 פלפל אדום חריף, מנוקה מחרצנים, קצוץ דק

3 כפות רוטב סויה

1 כף סוכר

מלח, פלפל שחור טחון טרי

½ כוס עלי נענע שלמים

 

איך מכינים

  1. מחממים את השמן במחבת רחבה וכשהוא חם מכניסים פנימה את השום, הג'ינג'ר הקצוץ, בצלי השאלוט והפלפל האדום. מטגנים תוך כדי ערבוב כשתי דקות. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שהבשר שחום. מוסיפים את הסויה, הסוכר, המלח והפלפל ומבשלים יחד עוד 3-4 דקות. מקררים את התערובת היטב ורק אז מערבבים לתוכה את עלי הנענע השלמים.
  2. טובלים לכמה שניות 4 עיגולי בצק אורז בקערה עם מים חמים למדי. מניחים את ארבעת העגולים הרטובים על מגבת מטבח פרושה. תוך חצי דקה הם רכים לגמרי ונוחים לקיפול.
  3. מניחים בשליש הקרוב אליכם תלולית נאה ומוארכת של המילוי. מגלגלים מעט את הבצק, כך שהוא רק יכסה את המילוי. מקפלים את שני הצדדים לסגירת השוליים, וממשיכים לגלגל את הבצק הדקיק במהודק, על המילוי, עד שמקבלים גליל הדוק ויפה. כך עושים עם כל עיגולי הבצק.
  4. עוטפים את הגלילים הממולאים בניילון נצמד, כדי שהבצק לא יתייבש ויתקשה.
  5. מגישים קר עם רוטב סויה-לימון.

 

רוטב סויה-לימון:

  1. מערבבים בקערית שליש כוס רוטב סויה, 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי, כפית שמן שומשום, כפית סוכר, 2 כפות כוסברה קצוצה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close