בארוחות שישי, כשמגיעה תבנית גדולה של תפוחי אדמה צלויים לשולחן אני מיד מתנפל עליה ומחפש את אלה השחומים והפריכים. מה שיפה במתכון הזה הוא שכל תפוחי האדמה יוצאים כאלה, שזופים וקריספיים, תודות לעובדה שטרם הצלייה בתנור אני משחים אותם על הגז. אין צורך להתנפל, יש מספיק לכולם!
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם, שם תוכלו גם לראות סרטון שמדגים איך הכנתי את תפוחי האדמה שלי.
מצרכים
קילו תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לרבעים
שליש כוס שמן זית
4 שיני שום קצוצות
3 כפות רוזמרין קצוץ
3 כפות תימין
6 עלי מרווה קצוצים
מלח, פלפל גרוס
איך מכינים
- מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם מעט מלח, עד שהם כמעט רכים, בערך עשרים דקות.
- שמים את תפוחי האדמה בתבנית.
- יוצקים את שמן הזית. מפזרים מלח ופלפל ומערבבים.
- מפזרים מעל את תערובת עשבי התיבול והשום ומערבבים.
- מניחים את התבנית על להבת הכיריים הגדולה ומשחימים את תפוחי האדמה.
- מכניסים לתנור בחום של 190 מעלות וממשיכים לצלות עוד כ-45 דקות.
ואם תשאלו אותי, תפוחי האדמה האלה יהיו נהדרים לצד הקציצות הללו: