תבשיל ירוק טבעוני

במיוחד לכבוד יום שני, קבלו אותו. כשמו כן הוא: תבשיל ירוק וטבעוני. וכפי שלימדו אותי הטבעונים במשפחתי – חייבים גם חלבון. הפעם מדובר בשעועית לבנה שסופגת את טעמי הירקות, התבלינים והלימון ומעשירה את עולמו העשיר-גם-ככה של התבשיל הנפלא הזה. הגישו לצידו תלולית נאה של אורז והנה לכם ארוחה טבעונית (וגם חלבונית!) מושלמת שכל אחד יכול להכין.

סורו בבקשה לעמוד האינסטגרם שלי, שם תוכלו למצוא סרטון עם כל שלבי ההכנה.

 

מצרכים  

רבע כוס שמן זית

6 שיני שום שלמות, מעוכות

בצל סגול פרוס

כף גרגירי כמון

כף גרגירי שומר

שורש סלרי חתוך לקוביות

2 צרורות מנגולד (הפרידו אותם לעלים וגבעולים)

חופן עלי תרד

גבעולי סלרי ועלי סלרי

2 קלורובי חתוכים לפלחים

פחית שעועית לבנה

כוס אפונה

מלח, פלפל גרוס

2 לימונים פרסיים חצויים

מיץ משני לימונים

 

איך מכינים

  1. שמים את השמן בסיר רחב ושטוח. כשהוא חם מטגנים בו את השום, הבצל, הכמון, גרגירי השומר, שורש הסלרי וגבעולי המנגולד הפרוסים. ממליחים ומפלפלים. מערבבים כחמש דקות.
  2. מוסיפים את גבעולי הסלרי ומערבבים עוד דקה.
  3. לאחר מכן מוסיפים את כל שאר הירקות והשעועית ומטגנים יחד תוך עירבוב כחמש דקות.
  4. מוסיפים מים כדי כיסוי, ממליחים ומפלפלים.
  5. מוסיפים את הלימונים היבשים. מבשלים על להבה בינונית כשעה.
  6. לפני ההגשה מערבבים פנימה את מיץ הלימון.

ואפשר להגיש אותו עם האורז המשודרג הזה:

אורז עם פירות יבשים ועשבי תיבול

הצטרפו לשיחה

  1. נראה מעולה. היכן משיגים לימונים יבשים והאם מותר להשמיט אם אין?

    1. אהרוני Author says:

      היי עדנה,
      לימונים יבשים אפשר להשיג בכל חנות תבלינים, ויש כמובן בשווקים כמו שוק לוינסקי. אפשר להשמיט אם אין

  2. עופר גזית says:

    תודה על עוד מתכון מקסים.
    שאלה בבקשה: כתבת 'פחית שעועית לבנה'. האם הכוונה ל'שעועית לבנה אפויה ברוטב עגבניות'? רק כזו ראיתי על מדף הסופר. תודה

    1. אהרוני Author says:

      היי עופר,
      יש פחיות של שעועית מבושלת לא ברוטב עגבניות. אתה יכול מפחית ואפשר גם שעועית קפואה של סנספרוסט.

      1. תודה רבה ❤️

  3. שלום לך. מדוע לא מצויין כמה גבעולי סלרי )להדיוטות שבינינו:-)? או מה מידת החיתוך של גבעולי המנגולד?
    ועוד שאלה : האם מומלץ להשתמש בתרד גוליבר?
    המון תודה

    1. אהרוני Author says:

      היי גילת,
      בנוגע לאופן החיתוך, זה מתכון פריסטייל. החיתוך יכול להיות איך שאת אוהבת.
      גבעולי סלרי – שלושה ארבעה.
      וכל סוג תרד יהיה כאן מצוין.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close