פאד קפאו קאי – עוף בבזיליקום

את עלי הבזיליקום התאילנדי מוסיפים למנה ממש ברגע האחרון והם צובעים אותה בטעם נפלא, ארומטי ועדין. מגישים את הפאד קפאו על אורז לבן כשביצת עין מעטרת אותו מלמעלה, וההנאה מובטחת.

 

מצרכים

(ל-4 מנות)

3 כפות שמן ועוד מעט לטיגון הביצים

4 שיני שום קצוצות

1 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ

1 מקל למון גראס קצוץ דק

1 כף שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

3 בצלי שאלוט פרוסים

10 תרמילי שעועית ירוקה חתוכים לפיסות של 1 ס"מ

1/2 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות קטנות של כ-1/2 ס"מ

1 כוס עלי בזיליקום תאילנדי או רגיל

4 ביצים

 

לרוטב:

1 כף רוטב צדפות

2 כפות רוטב דגים

1 כף רוטב סויה מתוקה

1 כף סוכר חום

 

 

איך מכינים

  1. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.
  2. מחממים את השמן בווק או במחבת רחבה וכשהוא חם מאוד מטגנים בו את השום, הצ'ילי, הלמון גראס, הג'ינג'ר והשאלוט כדקה. מוסיפים את השעועית ואת העוף ומטגנים יחד תוך ערבוב כ-3 דקות. יוצקים פנימה את הרוטב ומערבבים כ-2 דקות נוספות.
  3. בינתיים מטגנים ביצי עין במחבת נפרדת במעט שמן.
  4. מוסיפים לווק או למחבת את עלי הבזיליקום ומערבבים. מחלקים לצלחות הגשה מעל אורז לבן, ומניחים מלמעלה ביצת עין אחת בכל צלחת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close