"עוגת" חצילים ובשר טחון

אני די מחבב את העניין הזה של "עוגה" שהיא מנה עיקרית. בדרך כלל מדובר במנות חגיגיות, מרשימות ומגונדרות, כמו שצריך. הפעם מדובר ב"עוגת שכבות" שכזו, של חצילים זהובים ותערובת בשר וצנוברים. רק צריך להקפיד לחכות שה"עוגה" תתקרר לפני שהופכים אותה, ואז מתקבלת מנה יפהפיה ומרשימה במיוחד.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

מצרכים

4 חצילים טריים פרוסים לאורכם לפרוסות בעובי של חצי ס"מ

שמן זית לטיגון

 

למילוי

4\1 כוס שמן זית

3 שיני שום קצוצות

בצל אדום גדול, קצוץ

1פלפל ירוק חריף קצוץ

כף עלי טימין

כף עלי רוזמרין קצוצים

ק"ג בשר בקר או כבש טרי טחון

מלח, פלפל שחור טחון טרי

כוס כוסברה קצוצה

1/2 כוס צנוברים קלויים

2 ביצים

 

איך מכינים

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מטגנים את פרוסות החצילים עד שהן זהובות ומספיגים אותן על נייר מטבח. אפשר למרוח בשמן זית ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות כ-25-30 דקות עד שהם זהובים.
  3. להכנת המילוי: מחממים את השמן במחבת רחבה. מטגנים בו שום, בצל, פלפל, טימין ורוזמרין. מוסיפים את הבשר, המלח והפלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהוא שחום. מעבירים לקערה ומקררים מעט. מוסיפים את הכוסברה, הביצים והצנוברים ומערבבים היטב.
  4. מרפדים פנים של קערה חסינת חום בפרוסות החצילים. מסדרים אותן יפה סביב סביב כך שקצותיהן חופפים מעט אלה לאלה.
  5. ממלאים את הקערה המרופדת בחצילים בתערובת המילוי. מהדקים מעט ומיישרים את המילוי. מקפלים את החצילים על מילוי הבשר. מכסים בשתיים-שלוש פרוסות חצילים, מהדקים ומכסים ביתרת החצילים.
  6. מכסים בנייר כסף.
  7. מכניסים לתנור החם לשעה.
  8. מחכים כ-15-20 דקות ואז הופכים את הכלי על צלחת הגשה. משחררים את המאפה בזהירות, כמו עוגה.
  9. מגישים עם רוטב עגבניות ועלי בזיליקום טריים.

ואם ב"עוגות" חגיגיות עסקינן, נסו גם את זו:

עוגת פתיתים מפוארת עם בשר טחון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close