כדורי עוף אסייתיים

גם הפעם מדובר במתכון מודולארי, כלומר מתכון אחד – של כדורי עוף או בשר אסייתיים במקרה הזה– קלים ופשוטים להכנה, ועליהם אפשר לעשות כמה וכמה וריאציות שנותנות מגוון יפה של מנות כדורי בשר בטעמים וברטבים שונים, כולם גירסאות שונות של טעמים אסייתיים מובהקים.

וכדורי הבשר של המתכון הבסיסי יכולים להיות עשויים מבשר בקר או מעוף טחון (ואם הולכים על עוף, מאד כדאי שיהי עשוי מנתחי פרגיות טחונים), מה שבעצם מכפיל את מספר הגרסאות, שהרי כל גרסה יכולה להעשות פעם מבשר בקר ופעם מבשר עוף, ובכל פעם התוצאה שונה בהתאם.

עוד יתרון הוא שאת את כדורי הבשר הטעימים מאד שלעצמם אפשר להכין מראש. רק להכינם כחצי שעה לפני ההגשה או לחמם אותם ( 160 מעלות בתנור חם, כ-10-15 דקות) ולהגיש אותם, כמו שהם, עם מטבל אחד או שניים. אפשר גם להוסיף אליהם את אחד מהרטבים שיובאו בהמשך.

הנה רעיון שגם יקל עליכם ללכת על יותר מגרסה אחת. עשו כדורים מכמות של קילו בשר. כך יוצאים הרבה כדורים. תוכלו יום אחד להכין חצי מהכמות עם סוג רוטב אחד ולמחרת את המחצית השניה של הכדורים, עם רוטב אחד. מתכון מודולארי – אמרנו. ואכן המתכון הבסיסי הוא של קילו בשר או עוף טחונים ושאר האופציות, עם הרוטב, מיועדות לחצי מכמות הכדורים.

אני מניח שרוב הילדים במשפחה יאהבו את הגרסה ללא רוטב, אז אפשר להכין חלק מהכדורים ללא הרוטב וחלק עם רוטב – ובא לציון גואל.

 

כדורי בשר אסיתיים – מתכון בסיסי

מצרכים

1 ק"ג בשר פרגיות טחון

5 בצלי שאלוט קצוצים דק

4 שיני שום קצוצות דק

2 כפות ג'ינג'ר קצוצים דק

1 כוס כוסברה טרייה קצוצה דק

3 כפות רוטב סויה (אפשר להחליף לסויה ללא גלוטן)

מעט שבבי צ'ילי חריפים (אפשר גם בלי)

מלח, פלפל גרוס

חצי כפית אבקת אפיה

4-5  כפות קורנפלור

2 ביצים

 

איך מכינים

  1. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה לגמרי. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתערובת להתקרר במקרר לשעה, לסיפגת ואיחוד טעמים.
  2. משמנים מעט את כפות הידיים וצרים מהתערובת כדורים חלקים ויפים בקוטר של כ-3 ס"מ.
  3. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק וחם כחמש דקות, עד שהם שחומים מעט ועשויים לגמרי. שימו לב שהשמן לא חם מדי (כדי שלא ישרף החלק החיצוני והפנימי ישאר לא עשוי). אחרי כחמש דקות כדאי לבדוק כדור אחד, לראות אם הוא עשוי בתוכו או לא, ולהוסיף מעט זמן טיגון במקרה הצורך.
  4. בכל מקרה, אל תעלו על דעתכם לטגן, חלילה, את כל כמות הכדורים בבת אחת. הכניסו לשמן החם (בזהירות !) כ-10-12 כדורים בכל פעם. בזמן הטיגון, ערבבו מידי פעם בעדינות את הכדורים בשמן, שיתגלגלו, ייטגנו ויזהיבו יפה מכל צידיהם.
  5. מסננים היטב ומספיגים בנייר מטבח.
  6. אם מתכננים להגיש את הכדורים ככה כמו שהם, עם מטבל או שניים, אפשר לצפות את אותם בשומשום לפני הטיגון: שמים בקערה כ-4\3 כוס שומשום, מגלגלים בו את הכדורים שיהיו מצופים סביב סביב ורק אז מטגנים. ואפשר לצפות את הכדורים באגוזים טחונים (לא טחונים דק מידי לאבקה, אלא לפירורים) או שקדים או פיסטוקים טחונים.

 

מטבלים

רוטב סויה לימון צ'ילי

מערבבים בקערית: רבע כוס רוטב סויה, רבע כוס מיץ ליים או לימון, רבע כוס מים, 1 כף סוכר חום, 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק, 1 פלפל צ'ילי חריף פרוס דק, כפית שמן שומשום.

 

רוטב בוטנים

מצרכים

2 בצלי שאלוט קצוצים דק

2 שיני שום קצוצות דק

2 כפות שמן

1 מקל למון גראס קצוץ דק

2\1 כף משחת  תמרינדי

1 צ'ילי אדום קצוץ דק

4\3 כוס בוטנים קלויים טחונים

3 כפות סוכר דקלים מגורד או סוכר חום

כוס חלב קוקוס

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מטגנים את השום, הבצל, הצ'ילי והלמון גראס בשמן כשתי דקות.
  2. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים מעט מים עד שהרוטב הסמיך נעשה נוח למזיגה.

 

רוטב אננס אסייתי

מצרכים

חצי אננס קצוץ גס

3 כפות רוטב דגים תאילנדי

3 כפות מיץ ליים

שליש כוס מים

1 צ'ילי אדום קצוץ

3 שיני שום קצוצות

1 כף ג'ינג'ר קצוץ

2 כפות כוסברה קצוצה דק

1 כפית שמן שומשום

 

איך מכינים

מערבבים את כל החומרים בקערית קטנה ומגישים עם הכדורים לטבילה.

 

כדורי בשר אסייתיים ברוטב חמוץ מתוק (בצילום)

מצרכים

חצי כמות כדורי פרגיות אסיתיים

 

לרוטב

2 כפות שמן

כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק

2 בצלים ירוקים, קצוצים

4\3 כוס מרק עוף צח או מים

2 כפות רוטב סויה (אפשר להחליף לסויה ללא גלוטן)

2 כפות סוכר חום

3 כפות חומץ אורז

כפית קורנפלור מעורבבת עם מעט מים.

 

איך מכינים

  1. שמים 2 כפות שמן בווק וכשהוא חם מטגנים בו את הג'ינג'ר, הצ'ילי והבצל הירוק כשתי דקות.
  2. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב, למעט הקורנפלור, ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומבשלים דקה עד שהרוטב מסמיך מעט ונעשה צלול.
  4. מוסיפים למחבת את פיסות כדורי העוף המטוגנים, מערבבים, מבשלים יחד שתי דקות ומכבים את האש.
  5. מעבירים לצלחת ומגישים.

 

כדורי בשר ברוטב קארי ירוק

מצרכים

חצי כמות כדורי פרגיות אסייתים

1 פחית קרם קוקוס

1 כוס מים

2 כפות רוטב דגים

3 כפות מיץ ליים

2 כפות סוכר חום

צרור עלי בזיליקום טריים שלמים

 

לקארי ירוק

מצרכים

כפית גרגירי כוסברה טחונים

כפית כמון טחון

1-2 פלפל ירוק חריף פרוס

2 מקלות למון גראס קצוצים

2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ

4 שיני שום קצוצות

3 בצלי שאלוט קצוצים

כוס עלי כוסברה

3 עלי כפיר ליים

חצי כוס עלי בזילקום תאילנדי או רגיל

קליפה מגורדת מליים אחד

4-5 כפות שמן

 

איך מכינים

  1. מכינים תערובת קארי: שמים את כל החומרים, למעט השמן, במכתש וכותשים עם עלי לתערובת פירורית אחידה.
  2. מוסיפים את השמן, מערבבים ושומרים בצנצנת סגורה במקרר. אפשר להכין במעבד מזון.

 

להכנת התבשיל

  1. שמים את השמן בסיר רחב ושטוח. כשהוא חם מוסיפים פנימה 3 כפות מתערובת הקארי הירוק ומערבבים דקה. מוסיפים את קרם הקוקוס, מערבבים היטב ומבשלים שלוש דקות.
  2. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מבשלים יחד חמש דקות.
  3. מוסיפים את כדורי הבשר, הסוכר, רוטב הדגים ומיץ הליים או הלימון, מערבבים ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה כ-15 דקות.
  4. מכבים את האש, מערבבים פנימה את עלי הבזיליקום ומגישים עם אורז לבן.
  5. בזמן שמוסיפים את כדורי הפרגיות לרוטב, אפשר להוסיף גם פרחי כרובית קטנים לסיר או קלורובי חתוך לקוביות של כ 2 ס"מ.

הצטרפו לשיחה

  1. הי אהרוני
    אני כבר מתה לנסות את המתכון, נראה משכע !
    במידה ואין היכן להשיג בסביבה שלי עלי כפיר ליים ולמון גראס, במנ ניתן להחליף ?

    1. אהרוני Author says:

      גיל, אפשר לוותר עליהם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close